Za Toneta Vogrinca je Arsenovičev napad na mladoletnika “marginalna zadeva”

N1 video 20. Nov 202219:40 4 komentarji

V Mestni občini Maribor se obeta ena najbolj napetih tekem letošnjih lokalnih volitev. Novinar Miha Orešnik se je v štabu aktualnega župana, ki se vnovič poteguje za županski stolček, Saše Arsenoviča pogovarjal z njegovim podpornikom, starosto slovenskega smučanja Tonetom Vogrincem.

V štabu aktualnega župana in kandidata za ponovno izvolitev Aleksandra Saše Arsenoviča je tudi njegov podpornik Tone Vogrinec. “Vse življenje sem bil zmagovalec. Boril sem se za zmage. Tudi tokrat podpiram župana, ki bi moral voditi to mesto v dveh mandatih, eden je absolutno premalo,” je dejal starosta slovenskega smučanja Vogrinec. Dodal je, da je Arsenovič v prvem županskem mandatu postoril že veliko, a da si zasluži tudi drugega.

“V prvem poskusu verjetno ne bo šlo, a upam, da v drugem, čez 14 dni, ne bo imel težav z zagotovitvijo tega delovnega mesta, ki ga je dobro opravljal,” je poudaril Vogrinec. Na vprašanje, ali ima kakšno preferenco glede kandidata, s katerim bi se Arsenovič pomeril v drugem krogu, je Vogrinec odvrnil, da sam ne želi špekulirati. “Absolutno mislim, da nima konkurence. V drugem krogu sicer ne bo enostavno, kar so pokazale tudi predsedniške volitve, saj se v drugem krogu lahko marsikaj zgodi, a če bo imel takšno prednost, kot jo sedaj nakazujejo prvi rezultati, ne bo bojazni, da ne bi zmagal,” je še poudaril Tone Vogrinec.

Med največjimi uspehi aktualnega župana je Vogrinec naštel popolno preobrazbo drugega največjega slovenskega mesta. “Maribor se je povsem spremenil, napravil je tudi nekaj napak, čeprav je tisto z mladoletnikom na teniških igriščih zame marginalna zadeva,” je poudaril Vogrinec in dodal, da bi se, če bi sam imel opravka z “nevzgojeno mladino”, odzval enako. “Čeprav si župan česa takega ne sme dovoliti,” je še dodal in pripomnil, da Arsenoviču v županski tekmi to zagotovo ni koristilo.

Dogajanje v štabu mariborskega županskega kandidata Saše Arsenoviča lahko spremljate v prispevku V Mariboru ena najbolj napetih tekem letošnjih županskih volitev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje