Arsenovič se po hudem incidentu ne (pre)da in gre v tekmo za drugi mandat

Slovenija 19. Maj 202214:12 > 15:02 0 komentarjev
Incident v Mariboru
Osebni arhiv

Dvoma ni več, mariborski župan Saša Arsenovič se bo na jesenskih lokalnih volitvah ponovno pomeril v županski tekmi. Ta njegova odločitev sicer ne bi bila nič nepričakovanega, če aprila ne bi v javnost prišle fotografije, kako mariborski župan obračunava s 13-letnikom. Po besedah očeta je Arsenovič fanta celo davil, kar župan sicer vztrajno zanika, priznal je, da ga je "močno prijel za roko" in se opravičil. A dejstvo je, da ga je po tem incidentu k odstopu pozvala večina mestnih svetnikov in da je zaradi tega izgubil tudi koalicijsko večino.

Mariborski župan je dober mesec po hudem incidentu, ko je na ulici pred teniškim klubom Branik obračunal s 13-letnikom, dokončno odgovoril na vprašanje, kaj bo storil. Da naj odstopi, ker nasilje ni sprejemljivo, ga je pozvala večina mestnih svetnikov, skoraj polovica se jih pod poziv k odstopu tudi podpisala. Prav tako je Arsenoviču zaradi incidenta razpadla koalicija in mariborski župan v mestnem svetu nima več večine.

Pozive k odstopu je mariborski župan sicer slišal, ne pa tudi upošteval, saj je danes, kot poročata STA in Večer, napovedal vnovično župansko kandidaturo na jesenskih lokalnih volitvah s tem svojo usodo prepustil volji volilcev. “Dogodek še enkrat obžalujem, je pa bil predstavljen napačno, ni šlo za noben napad. Drži, imam tudi svoje napake. Ima pa ta moj temperament včasih tudi prednost, energijo in prodornost. Dobil sem kredit 25 tisoč meščanov in do njih bi bilo nepošteno, da jim ne bi dal priložnosti, da presodijo o mojem delu in delu celotne ekipe na jesenskih volitvah,” je dejal.

Dejstvo je tudi, da se je po incidentu javno mnenje v Mariboru razdelilo na tiste, ki so globoko prepričani, da je nasilju, s tem pa tudi županu treba reči ne, in na tiste, ki menijo, da je prav, da se v mestu “dela red.”

Mbajk v Mariboru
Gregor Mlakar/STA

Je pa aprilski incident štajersko prestolnico precej šokiral. Oče 13-letnika je trdil, da je Arsenovič v bližini teniških igrišč Branik napadel njegovega mladoletnega sina in ga lažje telesno poškodoval. Oče je napad prijavil tudi na policijo in podal predlog za pregon zoper župana zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Po besedah očeta je Arsenovič otroka tudi davil, zaradi česar je mladoletnika pregledal tudi zdravnik, a Arsenovič vztrajno zanika, da bi fanta, ki si je s sovrstniki privoščil vandalizem, fizično napadel.

Priznal je, da ga je “močno prijel za roko” in se opravičil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!