Agencija RS za energijo: Z iskanjem dobavitelja elektrike ne čakajte do zadnjega

Gospodarstvo 14. Dec 202114:47 > 14:55 1 komentar
Telekom Slovenije
Žiga Živulovič jr. /BOBO

Ste odjemalec Telekoma, ki z januarjem opušča prodajo elektrike? Čim prej si poiščite novega dobavitelja in ne čakajte do 31. decembra, kot je bilo nekaterim svetovano, opozarjajo na Agenciji RS za energijo.

Velike podražitve nabavnih cen elektrike so sprožile umik Telekoma Slovenije s trga prodaje električne energije. Telekomunikacijski operater elektriko dobavlja dvema odstotkoma gospodinjskih odjemalcev, kar pomeni 13 tisoč domov po Sloveniji. Ti si morajo do januarja najti novega ponudnika.

Z Agencije RS za energijo so danes poslali poziv, naj odjemalci, ki ostanejo brez dobavitelja, čim hitreje preverijo ponudbe drugih in menjajo dobavitelja. 

“Vsem odjemalcem svetujemo, da z začetkom postopka ne odlašajo, temveč ga začnejo čim hitreje oziroma ne čakajo do 31. decembra, kot je bilo nekaterim odjemalcem svetovano.”

Tri tedne prej

Ob tem poudarjajo, da je menjavo dobavitelja mogoče izvesti v treh tednih. Zakon predvideva, da mora biti menjava izvedena v 21 dneh od vložitve popolne vloge.

“Želeni datum dobave se bo upošteval, če bo jasno in vidno naveden na prvi strani pogodbe o dobavi elektrike, ki jo je treba skenirano priložiti vlogi za menjavo dobavitelja,” pravijo na agenciji.

Menjava je brezplačna

Dodajajo, da je postopek menjave za odjemalca brezplačen in enostaven, v njegovem imenu ga lahko opravi tudi izbrani (prihodnji) dobavitelj.

Celoten postopek menjave dobavitelja električne energije je po korakih predstavljen na spletnih straneh Agencije RS za energijo, pri izbiri dobavitelja pa si lahko pomagate z informacijami iz primerjalnika stroškov oskrbe na spletnih straneh Agencije RS za energijo.

Izognite se dražji zasilni oskrbi

Tisti odjemalci, ki ne bodo pravočasno sklenili pogodbe z novim dobaviteljem električne energije, bodo skladno z energetsko zakonodajo z januarjem prešli na sistem zasilne oskrbe, ki pa je precej dražja od “tržne” oskrbe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje