Preverite, kam vse boste lahko pozimi leteli z Brnika

Gospodarstvo 14. Okt 202110:33 > 10:52 0 komentarjev
afganistan
Žiga Živulovič jr./BOBO

Z ljubljanskega letališča bo od konca meseca, ko bo v letalskem prometu nastopil zimski vozni red, mogoče potovati s 13 rednimi letalskimi prevozniki na 14 destinacij v 12 držav. Najnovejša pridobitev v mreži poletov z Brnika, povezava letalskega prevoznika Flydubai v Dubaj, bo potnikom na voljo tudi pozimi.

“V zimskem voznem redu, ki bo v veljavi od 31. oktobra letos do 26. marca prihodnje leto, se ponudba letov v primerjavi z lansko zimsko sezono občutno povečuje. Čeprav je prehajanje meja znotraj evropskega prostora še vedno omejeno s številnimi ukrepi, povpraševanje po potovanjih narašča in temu se prilagajajo tudi prevozniki,” so sporočili iz Fraporta Slovenija, ki upravlja ljubljansko letališče.

Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana bo v Amsterdam do pet poletov tedensko ponujal nizkocenovni prevoznik Transavia. Air Serbia bo letališče povezovala z Beogradom, kamor bo letela vsak dan v tednu. Polete v Bruselj bo Brussels Airlines sprva ponujal štirikrat tedensko, z decembrom pa bo prešel na šest letov. Povezavo z belgijsko prestolnico bo ponujal tudi nizkocenovni prevoznik Wizz Air, na letališče Charleroi bo letel dvakrat tedensko.

Flydubai, ki je novo povezavo v Združene arabske emirate ponudil konec septembra, bo v Dubaj letel trikrat na teden. Največje število tedenskih letov z ljubljanskega letališča bo ponujala Lufthansa, ki bo v Frankfurt letela dvakrat dnevno in z nočitvami ponujala tudi zgodnje jutranje polete. Prevoznik Turkish Airlines bo v Carigrad ponujal pet poletov na teden. Polete v London bosta ponujala Easyjet na Gatwick do štirikrat na teden in Wizz Air od sredine decembra na Luton trikrat na teden.

Prevoznik Aeroflot bo v Moskvo letel trikrat na teden. Dnevne polete v Pariz bo ponujal prevoznik Air France, trikrat tedensko bodo poleti na voljo tudi zgodaj zjutraj. S prevoznikom Air Montenegro bo mogoče dvakrat tedensko leteti v Podgorico. V Varšavo bo polete šestkrat na teden ponujal LOT Polish Airlines, v Zürich pa štirikrat tedensko Swiss Air Lines, so navedli.

Med šolskimi počitnicami konec oktobra se bo mogoče s čarterskimi leti s štirimi prevozniki odpraviti v Grčijo, in sicer na Rodos in Kreto, v egiptovsko letovišče Hurgada ter turško Antalyo.

Kot so še poudarili, so septembra na Brniku prešteli 65.133 potnikov, kar je enkrat več kot v istem obdobju lani. “Ob prometno močnih zadnjih mesecih bomo oktobra presegli skupno lanskoletno število potnikov. Ob izboljševanju epidemioloških razmer in sproščanju omejitev pri prehajanju meja pričakujemo, da se bo močnejše povpraševanje po poletih nadaljevalo do konca leta,” so zapisali v družbi.

Okrevanje panoge in spodbudne napovedi

Poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel je povzela, da letalski promet nekaj mesecev kaže znake okrevanja. “Čeprav si želimo, da panoga okreva hitreje, se zavedamo, da tega zdravstvene razmere po svetu večinoma še ne dopuščajo. Napovedi letenja za zimsko sezono, pa tudi za naslednje poletje, jasno kažejo, da je slovenski trg privlačen za letalski promet,” je ocenila.

Fraport Slovenija si po epidemiji prizadeva za obnovitev in krepitev mreže poletov z ljubljanskega letališča, pri čemer je poudarek na letalskih povezavah z dolgoročnim potencialom, ki so zanimive za slovenske potnike in vhodni turizem, ter partnerstva, ki lahko poleg privlačnih neposrednih povezav ponudijo tudi dobra izhodišča za nadaljevanje letalskih potovanj na vse konce sveta, so še dodali.

V času zadnjih usklajevanj poletnega letalskega voznega reda v prihodnjem letu so po njihovih navedbah napovedi spodbudne. Poletni vozni red naj bi ponudil novosti in vrnil nekaj povezav, ki so bile prekinjene zaradi epidemije. Povezavam v zimskem voznem redu naj bi se pridružile Transavia France s poleti na pariško letališče Orly, Finnair v Helsinke, Lufthansa v München, British Airways na londonski Heathrow, Easyjet na londonski Luton, Iberia v Madrid, Windrose v Kijev in Israir v Tel Aviv, so napovedali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!