Musk napovedal vojno Applu: zapleta se zaradi oglaševanja in spletne trgovine

Gospodarstvo 29. Nov 202208:08 1 komentar
Elon Musk Twitter
PROFIMEDIA

Po vseh pretresih okoli Twitterja je novi lastnik Elon Musk zdaj napovedal vojno tehnološkemu gigantu Apple. Zapletlo se je pri oglaševanju in dostopu do Applove spletne trgovine.

Po številnih odpuščanjih, napovedi plačljivih kljukic, vrnitvi Donalda Trumpa na Twitter je novi lastnik omenjenega družbenega omrežja zdaj v sporu z družbo Apple.

Najbogatejši človek na svetu Elon Musk je tehnološkega velikana v seriji tvitov obtožil, da grozi, da bo Twitterju onemogočil dostop do Applove spletne trgovine z aplikacijami, ne da bi navedel razloge za to.

Na Twitterju je Musk še zapisal, da je Apple prenehal oglaševati na omenjeni socialni platformi. “Ali sovražijo svobodo govora?” je pripisal ter v naslednjem tvitu označil izvršnega direktorja Appla Tima Cooka in ga vprašal, “kaj se tukaj dogaja?”

Apple svojega komentarja še ni podal, piše Reuters.

Po poročanju tujih medijev naj bi bil Musk, ki je prejšnji mesec za 44 milijard dolarjev kupil družbeno omrežje, pod pritiskom, saj številna podjetja prekinjajo oglaševanje na Twitterju.

Washington Post je poročal, da je bil Apple največji oglaševalec na Twitterju, saj je v prvem četrtletju leta 2022 za oglase na družbenem omrežju porabil 48 milijonov dolarjev. Tudi druga podjetja zaradi “negotovih časov” zapuščajo Twitter,

Ameriški proizvajalec avtomobilov General Motors, tekmec Muskovega podjetja Tesla, je prejšnji teden napovedal ustavitev oglaševanja na tem družbenem omrežju. Nekatere večje blagovne znamke so medtem bolj tiho začasno ustavile oglaševanje, da vidijo, kako se bodo Muskove spremembe obnesle, je za BBC dejal neimenovan predstavnik večjega oglaševalskega podjetja. Prav tako je sodelovanje prekinil Volkswagen.

Eno vodilnih svetovnih oglaševalskih podjetij IPG je v ponedeljek svojim strankam svetovalo, da za en teden ustavijo oglaševanje na Twitterju. Ob tem je navedlo, da je potrebnih več jasnosti glede Twitterjevih načrtov za zagotovitev “zaupanja in varnosti” na platformi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.