Na čelo AmChams in Europe imenovana nova predsednica

Gospodarstvo 08. Nov 202318:59 2 komentarja
Ajša Vodnik
Ajša Vodnik. (Foto: Borut Živulović /BOBO)

Generalna direktorica Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham Slovenija) Ajša Vodnik je nova predsednica izvršnega odbora krovne organizacije AmChams in Europe, ki povezuje 49 zbornic iz 47 držav. Po petih letih na funkciji podpredsednice so jo kolegi iz 46 AmChamov iz 44 držav z volilno pravico zdaj izvolili na čelo združenja.

AmChams in Europe združuje 17.000 evropskih in ameriških podjetij, ki skupaj zaposlujejo 20 milijonov ljudi na obeh straneh Atlantika, so ob imenovanju Ajše Vodnik na predsedniški položaj spomnili v AmCham Slovenija. Dodali so, da letos AmChams in Europe praznuje tudi 60 let obstoja.

Vodnik je ob izvolitvi povedala, da kolegi iz zbornic v drugih evropskih državah s tem niso izkazali zaupanja le njej, ampak celotnemu AmCham Slovenija. Slovenija letos že peto leto gosti tudi sedež AmChams in Europe.

Nova predsednica krovne organizacije je poudarila, da se v Evropi soočamo s težavnimi časi, pri čemer verjame, da poslovna skupnost lahko igra pomembno vlogo pri izboljšanju življenjskih in poslovnih razmer po državah. Kot svojo posebej izpostavljen cilj na predsedniškem položaju je izpostavila to, da bi v vseh AmChamih še več pozornosti posvetili mladim in medgeneracijskemu sodelovanju. AmCham Slovenija je namreč prav v tem segmentu po njenem prepričanju vzor drugim po Evropi.

V nov izvršni odbor so bili poleg Ajše Vodnik izvoljeni še Elias Spirtounias iz grške AmCham kot podpredsednik ter Asli Özelli iz turške AmCham Turkiye in Daniel Andrich iz nemške zbornice kot člana. Dveletni mandat izvoljenih bo začel teči 1. januarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje