Nadzorniki Modre zavarovalnice imenovali naslednika Jamnika

Gospodarstvo 20. Jan 202314:281 komentar
Stavba sedež Modra Zavarovalnica Kapitalska družba Gen I SBC
Foto: Žiga Živulovič jr./Bobo

Nadzorni svet Modre zavarovalnice je imenoval novega prvega moža Modre zavarovalnice. Boruta Jamnika bo nasledil Matej Golob Matzele. Mandat bo nastopil po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje te funkcije.

Nadzorni svet Modre zavarovalnice je zaradi imenovanja predsednika uprave Boruta Jamnika v upravo SID banke za prvega moža Modre zavarovalnice za mandatno obdobje štirih let imenoval Mateja Goloba Matzeleja.

Mandat bo nastopil po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje te funkcije.

Človek z izkušnjami na vodilnih mestih v finančni industriji

Golob Matzele, ki so ga nadzorniki imenovali na podlagi konkurenčnega postopka, je univerzitetni diplomirani ekonomist z izkušnjami na vodilnih mestih v finančni industriji.

Sedaj je direktor Triglav Svetovanja, prej je deloval v skupini Kapitalska družba ter bil član uprave Abanke in prokurist v Novi KBM, so danes sporočili iz Modre zavarovalnice.

Upravo Modre zavarovalnice vodi Jamnik, ki ga je nadzorni svet SID banke konec lanskega leta imenoval v upravo SID banke. Upravi SID banke se bo pridružil po pridobitvi dovoljenja regulatorja. V upravi Modre zavarovalnice sta še člana Matija Debelak in Boštjan Vovk.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar