Slovenska družina mora podreti luksuzne hiške v Dalmaciji

Nepremičnine 15. Avg 202311:55 28 komentarjev
Črna Gradnja v Dalmaciji
Vedrana Stočić/SLOBODNA DALMACIJA

Domnevno slovenska družina, ki si je brez potrebnih dovoljenj v Dalmaciji blizu Rogoznice tik ob morju omislila zasebno plažo s kamnitimi zidovi in lesenimi nadstreški, bo morala turistični "kompleks" podreti, poroča hrvaški 24sata.

Pred časom smo pisali, da se v Dalmaciji blizu Rogoznice na zemljišču tik ob morju bohoti zasebna plaža z urejenimi potkami, kamnitimi zidovi in lesenimi nadstreški. Lastniki pa za to niso pridobili ustreznih dovoljenj.

Da gre res za črno gradnjo, so zdaj potrdili tudi hrvaški organi, zato bodo morali lastniki “kompleks” podreti, poroča portal 24sata. Za povrh so hiške postavljene na kmetijski površini, kar je prepovedano. Zemljišče, veliko približno tisoč kvadratnih metrov, na katerem stojijo hiške, je v lasti podjetja, ki je sicer registrirano v Zagrebu, a naj bi za njim stala slovenska družina.

Kot je junija pisala Slobodna Dalmacija, je črnograditelj s postavitvijo prekršil še en zakon hrvaške zakonodaje. S tem ko je do morja postavil kamniti zid, je vsem ostalim “nepovabljenim” kopalcem onemogočil dostop do obale, kar pa je v nasprotju s tamkajšnjo zakonodajo. Na priobalnem pasu gradnja ni dovoljena in mora biti dostopen vsem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje