Perutnina Ptuj prevzela obrat Proconi, preobraža se v kulinarično podjetje

Gospodarstvo 03. Mar 202314:49 0 komentarjev
Perutnina Ptuj
Jaka Vinšek/BOBO

Perutnina Ptuj je tudi uradno prevzela proizvodni obrat Proconi v Murski Soboti in se s tem iz živilskega preobraža v kulinarično podjetje.

Perutnina Ptuj je od družbe Eta Kamnik kupila proizvodni obrat Proconi v Murski Soboti, ki je specializiran za proizvodnjo pripravljenih jedi. Novo tovarno so poimenovali PP Mamita in jo bodo posodobili ter razširili, za kar so od podjetja Proconi prezaposlili 25 ljudi, do konca leta pa nameravajo to število še povečati.

“Perutnina Ptuj je s tem prevzemom naredila prvi korak k preobrazbi iz živilskega v kulinarično podjetje,” so sporočili iz družbe, potem ko so obrat, ki so ga kupili konec lanskega leta, uradno prevzeli.

Nova tovarna predstavlja ključen korak do segmenta hotelov, restavracij in cateringa (HoReCa). “PP Mamita bo zagotavljala inovativne rešitve in gotove produkte, namenjene hotelom in restavracijam, s ciljem povečanja njihove kadrovske in stroškovne učinkovitosti,” so zapisali in dodali, da bo za razvoj teh inovativnih rešitev in produktov skrbel španski kuharski strokovnjak in chef Eduardo Salvador, ki ima več kot 30 let izkušenj delovanja v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami.

Tovarna ima 4000 kvadratnih metrov proizvodnih in skladiščnih površin, štiri pakirne linije, visoko zmogljiv sistem sous-vide, termo pasterizacijo in inovativni sistem visokotlačne pasterizacije HPP. Glavna prednost slednjega je, da ima jed daljši rok trajanja ter enak okus in strukturo, kot če bi jo pravkar pripravili v restavraciji, so pojasnili.

Poleg ponudbe pripravljenih jedi s podaljšanim rokom trajanja je njihov cilj tudi ponudba celostnih rešitev “na ključ”, s katerimi bi omogočili učinkovitejšo organizacijo profesionalnih kuhinj v hotelih in restavracijah, vključno z reševanjem težav s pomanjkanjem usposobljenega kadra, nabave kakovostnih sestavin in logistike.

“Z velikim ponosom oznanjamo novo obdobje v razvoju skupine Perutnina Ptuj. Ta naložba namreč predstavlja ključni korak pri naši preobrazbi iz živilskega v kulinarično podjetje. Naš glavni cilj sedaj je, da čim prej preuredimo in nadgradimo obstoječo tovarno ter zaženemo proizvodnjo, ki je načrtovana maja letos,” je dejal generalni direktor Perutnine Ptuj Enver Šišić.

Perutnina Ptuj je od leta 2019 v lasti ukrajinske skupine MHP, ki je skupini Sij zanjo odštela približno 200 milijonov evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!