Pred napovedano stavko v Hitu še pogajanja z upravo

Gospodarstvo 09. Dec 202207:18
Igralnica Hit
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

V novogoriški igralniški družbi Hit je od 18. ure danes do nedelje zvečer napovedana stavka igralniških delavcev. Še pred tem pa se bodo sestali predstavniki delavcev in vodstva in poskušali najti kompromis med zahtevami sindikata in ponudbo uprave. Sindikat igralniških delavcev Slovenije stavko sicer napoveduje za vse vikende do izpolnitve zahtev.

Stavka naj bi potekala ob koncih tedna, ko so novogoriške igralnice tudi najbolje obiskane. Prav tako je mesec december med najboljšimi po številu gostov in prihodku, zato bi pomenila napovedana stavka igralniških delavcev veliko izgubo.

Vodstvo družbe se je s predstavniki sindikata sicer sestalo že v sredo, vendar do zbližanja zahtev ni prišlo. iz sindikata so sporočili, da so kot pogoj za preklic stavke upravi ponudili izplačilo 180 evrov bruto stimulacije za zaposlene, vendar je uprava predlog zavrnila.

Iz kabineta predsednika uprave Hita so medtem sporočili, da je bila zahteva sindikata po dodatnih sredstvih zanje nesprejemljiva. Uprava je ob prejšnji stavki 13. oktobra s sindikatom sklenila dogovor, s katerim se bodo stroški dela v družbi Hit povišali za dva milijona evrov letno.

Poudarjajo še, da je za izplačilo božičnice in višjih plač uprava sicer namenila skupno 900.000 evrov, vendar ob pogoju, da sindikat v letu 2022 ne bo več stavkal. Ob tem v upravi še pravijo, da se zavez, ki so bile sprejete v stavkovnem dogovoru letošnjega oktobra, držijo in jih izvršujejo.

Medtem v primeru neizplačila božičnice s stavko rožljata še dva Hitova sindikata. Po pisanju Dela so v sindikatu Git, ki združuje zaposlene v gostinstvu in strokovnih službah, sklenili, da bodo ob morebitnem neizplačilu božičnice stavkali. Podobno razmišljajo tudi v sindikatu Vrba KNSS-Neodvisnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar