Salus zaključil večmilijonski prevzem družbe Meditrade

Gospodarstvo 01. Jun 202309:51 0 komentarjev
Prehranska dopolnila
Tina Kosec/BOBO

Veletrgovec z zdravili in pripomočki Salus je konec maja zaključil prevzem trgovca z medicinsko opremo Meditrade, za katerega je do zdaj plačal 7,16 milijona evrov kupnine.

Veletrgovec z zdravili in medicinskimi pripomočki Salus je konec maja zaključil prevzem trgovca z medicinsko opremo Meditrade. Družba Salus je zanj plačala 7,16 milijona evrov kupnine, v letih 2024 do 2026 bo izplačala še dodatno izplačilo v znesku 810.000 evrov v treh enakih zneskih.

Kot so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Salusa, so se 31. maja izpolnili vsi odložni pogoji po pogodbi o prodaji in nakupu poslovnega deleža v družbi Meditrade, ki so jo podpisali 3. januarja. Eden od njih je bila odločba Agencije za varstvo konkurence, ki je ugotovila, da je koncentracija skladna s pravili konkurence.

Dodatno izplačilo je vezano na izpolnjevanje določenih pogojev v zvezi s poslovanjem družbe, so zapisali in dodali, da pogodba o nakupu predvideva tudi možnost, da prodajalec po zaključku pogodbe odplačno pridobi do največ 1000 novoizdanih delnic družbe Salus.

“Nakup družbe Meditrade je skladen z razvojno strategijo skupine Salus, s katero želi skozi zadane strateške cilje, z inovativnim pristopom in na stroškovno učinkovit način utrditi svojo vlogo enega od vitalnih členov v oskrbi s produkti in storitvami na področju zdravstva na trgih jugovzhodne Evrope,” so navedli.

Meditrade, katerega lastnik je bil podjetnik Andrej Močan, je leta 2021 ustvaril 8,52 milijona evrov prihodkov od prodaje in 509.000 evrov čistega dobička. Leto prej so prihodki dosegli 7,35 milijona evrov, čisti dobiček pa 448.000 evrov, je razvidno iz podatkov na Ajpesu.

Delničarji Salusa so z nakupom družbe Meditrade soglašali na aprilski skupščini. Januarja je Salus z občinami Maribor, Starše, Duplek, Hoče-Slivnica, Miklavž na Dravskem polju in Rače-Fram podpisal tudi pogodbo o nakupu mariborske družbe Farmadent, ki se tako kot Salus ukvarja z veleprodajo zdravil in medicinskih pripomočkov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.