Unior dobil novega prvega nadzornika

Gospodarstvo 21. Jul 202311:15 0 komentarjev
Unior
Ziga Zivulovic Jr/BOBO

Nadzorniki zreškega Uniorja so za predsednika nadzornega sveta imenovali Roberta Vugo. Nadzorni svet se je seznanil tudi s polletnim poslovanjem družbe, ki je bilo boljše od načrtov.

Nadzorniki zreškega Uniorja so na četrtkovi seji za predsednika nadzornega sveta imenovali Roberta Vugo, ki bo na tem položaju do 5. julija 2027. Nadzorniki so se obenem seznanili s polletnim poslovanjem družbe, ki je v tem času vknjižila okoli 108 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je več od načrtov, so sporočili iz uprave družbe.

Vuga je mandat predsednika nadzornega sveta nastopil v četrtek. Za njegovo namestnico je nadzorni svet imenoval Katjo Potočar, so pojasnili v objavi prek spletne strani Ljubljanske borze.

Nadzorni svet je na seji obenem oblikoval revizijsko in kadrovsko komisijo nadzornega sveta. Prvo bo kot predsednik vodil Tomaž Subotič, njena člana pa sta tudi Marijan Penšek in Saša Koren. Drugo komisijo bo vodila Katja Potočar, med njenimi člani pa so še Tomaž Subotič, Robert Vuga in Milan Potočnik.

Polletno poslovanje boljše od načrtovanega

Nadzorniki so se prav tako seznanili s podatki o tekočem poslovanju družbe Unior. Ta je v prvih šestih mesecih letos dosegla 108,4 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 5,9 odstotka več kot v primerjalnem obdobju preteklega leta ter dva odstotka več od načrtov.

Skupina Unior je lani prihodke od prodaje sicer povečala za 20 odstotkov na 287,7 milijona evrov in načrte presegla za 5,7 odstotka. Čisti dobiček se je ob povečanih stroških energentov, materiala, storitev in dela znižal za 7,7 odstotka na 10,2 milijona evrov, so aprila sporočili iz družbe.

Matična družba Unior, ki je imela konec lanskega leta 1634 zaposlenih je v 2022 ustvarila 204,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 21,1 odstotka več kot v letu 2021 in predstavlja 5,7-odstotno preseganje načrta. Dobiček je znašal 5,1 milijona evrov in je bil za 84,8 odstotka boljši kot leto prej.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!