Vsaj eden od sindikatov v Hitu bo v petek stavkal

Gospodarstvo 14. Okt 202314:34 0 komentarjev
kazino
Foto: PROFIMEDIA

Danes so se nadaljevala pogajanja med Sindikatom igralniških delavcev Slovenije v Hitu in upravo družbe Hit. Dogovora pogajalski strani nista dosegli, zato jih bosta nadaljevali v torek, so sporočili iz Hita. V petek pa so stavko napovedali v Sindikatu gostinstva in turizma v Hitu, začela se bo ob 18. uri.

Sindikat gostinstva in turizma (GIT) ima le eno stavkovno zahtevo, to je preklic odpovedi kolektivnih pogodb, je povedala predsednica Erika Birsa.

O svojih zahtevah se bodo z vodstvom novogoriške igralniške družbe pogajali v ponedeljek. Stavki Sindikata igralniških delavcev Slovenije (SIDS) pa se ne bodo pridružili, ker se ne strinjajo z vsemi njihovimi zahtevami.

Tretji sindikat v Hitu, sindikat Vrba, se bo o pridružitvi stavki ali morebitni napovedi svoje stavke odločal danes, je potrdil predsednik sindikata Vrba v Hitu Tomaž Vidrih.

SIDS enota Nova Gorica je za 20. oktober napovedal stavko. Do napovedi delavske akcije je prišlo potem, ko je SIDS julija na upravo družbe Hit naslovil zahteve po spremembi in dopolnitvi dveh kolektivnih pogodb v podjetju, uprava Hita pa ju je nato odpovedala in pozvala sindikate k pogajanjem za nove.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!