Z Brnika bi lahko kmalu leteli še v tri evropske prestolnice

Gospodarstvo 26. Dec 202311:35 0 komentarjev
Letališče Brnik
Letališče Jožeta Pučnika - Brnik (Foto: Uroš Kokol/N1)

Po napovedih letalskih prevoznikov bi se lahko v naslednji poletni sezoni 23 povezavam iz pretekle sezone pridružile tri nove. Dve pa se vračata po zimskem premoru.

Napovedi prevoznikov za lete v poletni sezoni 2024 so po navedbah družbe Fraport Slovenija zelo obetavne.

23 povezavam iz pretekle sezone se bodo pridružile tri nove, in sicer bo airBaltic letel v Rigo, Norwegian Air v København in Iberia v Madrid.

Zadnja dva prevoznika sta se s tema povezavama prijavila tudi na državni razpis za večjo letalsko povezljivost Slovenije. Komisija je njuni vlogi ocenila kot popolni, odločitev pa mora zdaj sprejeti ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Po zimskem premoru se bosta vrnili povezavi Finnaira v Helsinke in Aegean Airlines v Atene. Slednja se bo po poročanju spletnega portala EX-YU Aviation prihodnje leto nadaljevala tudi v zimski sezoni. Portal je poročal tudi o načrtovani podvojitvi letov prevoznika Swiss Air med Ljubljano in Zürichom v prihajajoči poletni sezoni.

“Preliminarne napovedi prevoznikov za letenje v prihodnji poletni sezoni kažejo na desetodstotno povečanje frekvenc letov na rednih povezavah,” so zapisali v Fraportu Slovenija. Leta 2024 tako pričakujejo nadaljnje okrevanje prometa in približno desetodstotno medletno rast števila potnikov.

V poletnem voznem redu je 19 rednih letalskih prevoznikov ponujalo lete na 23 destinacij, tudi na večino največjih evropskih vozlišč, od koder je bilo mogoče poleteti naprej na vse celine. Vozni red v manj prometni zimski sezoni, ki bo veljal do konca marca, je v primerjavi z lanskim po njihovih navedbah znatno okrepljen. 15 prevoznikov ponuja povezave na skupno 18 destinacij, so še zapisali pri Fraport Slovenija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!