Zapira se gostilna na legendarni lokaciji

Gospodarstvo 12. Jun 202319:26 4 komentarji
BOBO

Zaradi negotovih razmer se zapira simbol Rožnika – tamkajšnja gostilna, ki slovi po golažu, ričetu, štrukljih in seveda flancatih.

S 1. julijem se zapira priljubljena Gostilna Rožnik na ljubljanskem Cankarjevem vrhu, je prek družbenega omrežja Facebook sporočil trenutni najemnik gostilne.

Med razlogi za to je omenil razmere na trgu, dvig cen energentov, zvišanje najemnine in rast stroškov dela. Bodo pa ekipo kljub temu preselili na novo lokacijo.

“Žal vam moramo sporočiti, da se poslavljamo,” so zapisali trenutni upravljalci gostilne.

“Kljub temu da smo želeli pogodbo za 10 let, so se lastniki gostilne odločili, da nam jo podaljšujejo le za eno leto /…/ V takšni situaciji se raje umaknemo in gradimo novo zgodbo, na drugi lokaciji,” so navedli.

Gostilna bo do konca junija po njihovih napovedih še odprta, tudi dogodek ob podelitvi nagrade Kresnik bo izpeljan.

Kot omenjeno, se je podjetnik, ki je zadnji dve leti upravljal gostilno, odločil, da celotno ekipo preseli na drugo lokacijo, ki pa je še niso uradno razkrili.

Sodeč po objavah na spletu objekt, v katerem so gostinsko dejavnost začeli izvajati leta 1869 in ki predvsem ob vikendih in praznikih privabi množice Ljubljančanov in drugih obiskovalcev, trenutno najema družba Tribuna naložbe, ki je prek podjetja Tribuna kapital v lasti Petra Zupanca, sicer tudi nekdanjega atleta in olimpijca. Lastnica objekta je medtem družina Obersne, natančneje Ivica Obersne.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje