Na Kitajskem narašča število smrtnih žrtev zaradi covida-19

Koronavirus 24. Apr. 202214:07 > 17:07
Delite:
Kitajska
Foto: Profimedia

Na Kitajskem število smrtnih žrtev covida kljub strogim ukrepom za omejitev širjenja okužb z novim koronavirusom še naprej narašča. Iz Šanghaja danes poročajo, da je umrlo še 39 covidnih bolnikov. Število okužb narašča tudi v prestolnici Peking, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Spričo najhujšega izbruha novega koronavirusa v dveh letih pandemije je Šanghaj minuli mesec večino od svojih 25 milijonov prebivalcev omejil na njihove domove. A stroge omejitve niso ustavile širjenja različice omikron. V zadnjem dnevu je umrlo 39 bolnikov, kar je največ od uvedbe strogega zaprtja. Pred tem so jih največ našteli dan prej, ko je umrlo 12 covidnih bolnikov. Skupno pa število smrtnih žrtev znaša 87.

25-milijonsko mesto ima težave z zagotavljanjem sveže hrane tistim, ki so zaprti doma, bolniki pa so poročali o težavah pri dostopu do redne zdravstvene oskrbe, saj je bilo na tisoče zdravstvenih delavcev napotenih na testiranje in zdravljenje.

Lockdown
Foto : Profimedia

Čeprav je izbruh v Šanghaju majhne razsežnosti v primerjavi z drugimi deli sveta, kjer se navajajo na življenje z novim koronavirusom, je postavil na preizkušnjo neprilagodljiv in strog kitajski odziv na epidemijo.

Število okužb sicer narašča tudi v Pekingu, kjer so jih danes potrdili 22. Oblasti so zaprle stanovanjski kompleks v središču mesta, razmere pa opisujejo kot “slabe in kompleksne”. Virus naj bi se v mestu širil že en teden, kar otežuje preprečevanje in nadzor.

Komentari

Vaš komentar