Poziv: Covidni bolniki naj ne hodijo v lekarne, sicer bomo poslovalnice zapirali

Koronavirus 28. Nov 202311:18 9 komentarjev
Lekarna
BOBO

Lekarniška zbornica Slovenije poziva, da okuženi s koronavirusom ne hodijo v lekarne, v primeru ostalih akutnih okužb dihal pa naj se obiskovalci zaščitijo z masko.

V lekarnah zadnje čase opažajo, da bolni posamezniki obiskujejo lekarne. Lekarniška zbornica Slovenije vse uporabnike lekarniških storitev zato opozarja, da se ustrezno zaščitijo z masko. “Vse pa pozivamo, da si ob vstopu v lekarne razkužite roke. Če ste pozitivni na koronavirus, priporočamo, da zdravila za vas prevzamejo zdrave osebe ali pokličete v lekarno,” so dodali.

Kot so pojasnili, morajo namreč za nemoteno delovanje lekarn in preskrbo z zdravili zagotoviti varnost pacientov in zaposlenih. “V nasprotnem primeru bomo morali zapreti lekarne zaradi bolniških odsotnosti zaposlenih,” so še sporočili iz lekarniške zbornice.

V Sloveniji imamo 350 lekarn na primarni ravni zdravstvene dejavnosti in 27 bolnišničnih lekarn, ki delujejo skladno z zakonom o lekarniški dejavnosti. Osnovni namen lekarniške dejavnosti je zagotavljanje kakovostne in učinkovite preskrbe z zdravili in drugimi izdelki za podporo zdravljenja in ohranitev zdravja ter svetovanje glede njihove varne, pravilne in učinkovite uporabe, pacientom in ostalim zdravstvenim delavcem. Poleg tega pa lekarniška dejavnost zagotavlja tudi farmacevtsko obravnavo pacientov za ohranjanje zdravja in doseganje pričakovanih kliničnih, humanističnih in ekonomskih izidov zdravljenja z zdravili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje