V Ljubljani po novem cepilni center na Metelkovi ulici

Koronavirus 19. Jul 202106:58 > 14:26

V Ljubljani so spremenili lokacijo cepljenja proti covidu-19. To odslej poteka v prostorih Zdravstvenega doma na Metelkovi ulici 9 in ne več na Gospodarskem razstavišču.

V Ljubljani cepljenje proti covidu-19 od danes poteka na lokaciji Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana Center na Metelkovi ulici 9 in ne več na Gospodarskem razstavišču.

Kot je v izjavi povedala koordinatorica cepilnega centra ZD Ljubljana Romana Zupan, se želijo na ta način približati pacientom, ki njihove ustanove poznajo. Dodala je, da bo paciente na glavnem vhodu sprejelo osebje, nato pa jih bodo pospremili do cepilnega centra.

Po besedah koordinatorke se bodo z delom sproti prilagajali interesu na cepljenje. V primeru povečanega interesa imajo izdelane tudi protokole. Cepilne centre bodo sicer odpirali še v drugih enotah Zdravstvenega doma Ljubljana, trenutno prostore pripravljajo na dveh lokacijah. Okrepili bodo tudi cepilne time, je napovedala.

Na vprašanje, zakaj je prišlo do selitve, je Zupan odgovorila, da je bila ta predvidena zaradi organizacijskih sprememb, počitniškega časa in zato, da se približajo pacientom, da ti ostanejo v svojih ustanovah. “Nam je interes, da je vsem, ki so za cepljenje zainteresirani, to tudi omogočeno,” je dodala. Še naprej bo cepljenje omogočeno tudi za nenaročene. Prejšnji teden je tako vsak dan brez naročila cepilni center obiskalo med 200 in 500 ljudi.

Vsi zainteresirani se za cepljenje proti covidu-19 kot doslej lahko prijavijo na spletni strani ZD Ljubljana, z neposredno preusmeritvijo v nacionalni sistem za prijavo prek portala zVem na povezavi https://zvem.ezdrav.si/cepljenje. Prav tako je še vedno mogoča prijava pri osebnem zdravniku, so sporočili iz ZD Ljubljana. Zainteresirani se cepljenja lahko udeležijo tudi brez predhodnega naročanja v prosto dostopnih terminih, ki jih v ZD Ljubljana sproti objavljajo na spletni strani.

Hitro antigensko testiranje za zaposlene v vzgoji in izobraževanju ter po dogovoru drugih poklicnih skupin, pa se je preselilo na lokacijo vstopne točke za odvzem brisov na parkirišču ob Metelkovi. Potekalo bo ob ponedeljkih od 7. do 14. ure. Osebe se lahko testirajo v vozilu v “drive in” sistemu ali na testiranje pridejo peš, so še sporočili iz ZD Ljubljana. Množično hitro antigensko testiranje za splošno populacijo kot do sedaj poteka na lokaciji pred Mestno hišo vsak delovnik od 8. do 14. ure. Predhodno naročanje ni potrebno.

Komentari

Vaš komentar