V Šanghaju zaradi treh okužb zaprli šole in odpovedali lete

Koronavirus 26. Nov 202109:30 0 komentarjev
covid na kitajskem
Aly Song/REUTERS

V Šanghaju so po treh potrjenih primerih covida-19 preventivno odpovedali več sto letov in zaprli številne šole. Kitajska namreč še naprej zasleduje t. i. politiko ničelne tolerance do covida, v okviru katere ob pojavu okužb strogo omejijo javno življenje, da bi tako preprečili širjenje virusa.

Pri treh okuženih gre za prijatelje, ki so prejšnji teden obiskali bližnje mesto Suzhou, so v četrtek sporočile šanghajske oblasti. Vsi trije so bili polno cepljeni, so dodali.

Oblasti so tako za danes preventivno odpovedale več kot 500 letov. Odpovedali so še vse obiske turističnih skupin v mestu, zdravstveni delavci pa ne opravljajo več storitev na terenu. V bližnjem kraju Xuzhou so zaprli vse šole, ko so potrdili bližnji stik z enim od okuženih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V okoli 100 kilometrov oddaljenem mestu Suzhou so medtem zaprli vsa turistična prizorišča, prebivalci pa morajo predložiti negativen izvid na novi koronavirus, če želijo zapustiti mesto.

Peking je trenutno v visoki pripravljenosti in pozorno spremlja vse izbruhe, saj jih želijo omejiti pred prihajajočimi zimskimi olimpijskimi igrami v februarju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!