10 ikoničnih citatov o staranju najbolj znanih žensk Hollywooda

Magazin 17. Avg 202217:30
Delite:
Jane Fonda
Foto: Profimedia

Slavne dame vse bolj odkrito in realistično govorijo o tem, kako se soočajo s starostjo in spremembo videza ter kako zelo jih prizadenejo ostre kritike, naperjene proti staranju, ki jih širijo mediji in družbena omrežja.

“Staranje ni izgubljena mladost, ampak nova faza priložnosti in moči,” je nekoč zapisala Betty Friedan, avtorica knjige The Feminine Mystique.

Kljub vsem pritiskom in dvojnim merilom, ki jih prinaša staranje v javnosti, je ta odnos nekaj, kar sprejemajo številne najbolj navdihujoče ženske v Hollywoodu. In še nikoli niso bile glasnejše in željne deliti osvežujoče misli, ki so jih spoznale in doumele v času življenja. Od Beyoncé do Helen Mirren – številne zvezde so se odločile odkrito spregovoriti o staranju. Preberite njihove citate.

Beyonce

“To je prvo leto, ko resnično razumem, kaj pomeni biti živ in živeti v tem trenutku. Tokrat prvič razumem, kako krhko je v resnici življenje, kako težko je življenje včasih in kako pomembno je, da se v dobrih časih ustavimo in povohamo vrtnice. Mislila sem, da to vem pri 21 ali 30 letih … vendar nisem. Bolj sem zrela, bolj razumem in mojemu veselju ni konca. “Kdorkoli je poskušal v ženskah vzbuditi občutek, da se moramo počutiti stare ali nesrečne, ko dopolnimo 40 let, se je zelo motil,” je dejala.

Beyonce
Foto : REUTERS/Eduardo Munoz

Sarah Jessica Parker

“Sivi lasje, sivi lasje, sivi lasje. Ali ima sive lase? Sedim z Andyjem Cohenom,” nadaljuje Sarah Jessica, ”ki ima polno glavo sivih las – in super je. Zakaj mu to ustreza? Ne vem, kaj naj vam rečem! Predvsem na družbenih omrežjih. Vsak ima kaj povedati. “Preveč gub, premalo gub.” Skoraj se zdi, kot da ljudje nočejo, da bi bili popolnoma v redu s tem, kar smo, kot da uživajo v bolečini tega, kar smo danes, ne glede na to, ali se odločimo za naravno staranje ali da nekaj popravimo, da se bomo bolje počutili. Vem, kako sem videti. Nimam izbire. Kaj naj storim glede tega? Ali lahko ustavim staranje? Naj izginem?” je izjavila Sarah Jessica Parker.

Sarah Jessica Parker
Foto : Profimedia

Sandra Oh

“Ko sem bila stara 20 let, sem bila bolj negotova, kot sem zdaj pri 47 letih,” je povedala Sandra Oh. “Pri 47 letih se vprašam: Ali naj oblečem novo seksi prosojno obleko? Seveda. To je tako, kot da ti je za vse manj mar. Staranje je nekaj najboljšega. Res ti daje več prostora, da si oseba, kakršna si bila vedno v notranjosti, a zdaj v prosojni obleki.”

Salma Hayek

“Zame je staranje povezano s ponavljanjem. Nekaj ​​postane staro, ko to počneš dolgo časa. Če se vedno spreminjaš, če si vedno radoveden, kako si lahko star? Vsak dan si nekdo nov.”

Salma Hayek
Foto : Profimedia

Padma Lakshmi

“Elegantno staranje lahko enačimo z radovednostjo, ki jo čutite do sveta, ki ga še včeraj niste poznali, ne glede na to, koliko ste že doživeli,” je povedala Padma Lakshmi in dodala: “Ne počutim se krivo, ker v stvareh uživam bolj, kot sem včasih.”

Jennifer Lopez

“V nekem trenutku se bo staranje zgodilo, do takrat pa se sami odločate, kako močni boste. Koliko se boste gibali? Koliko boste delali? Kako aktivni boste v svojem umu, življenju, telesu. Vi odločate.”

Jennifer Lopez
Foto : Profimedia

Susan Sarandon

“Šokirana sem, da sem stara 70 let! Vedno znova mislim, da sem mlajša, in to mladost in radost do življenja še vedno čutim v sebi! Bil je čuden trenutek, ta prelomnica …” je povedala za Vogue, ko je dopolnila 70 let. “Skrivnost? Mislim, da je skrivnost ostati aktiven, ostati radoveden in se imeti dobro. In zelo pomembno je pozabiti na cigarete. Sama skrbim za hidracijo in ne delam nič pretirano ekstremnega … Tudi alkohola ne maram. Mislim, da je malo vina v zmernih količinah verjetno dobro, vendar ne, če pretiravate. Ampak mislim, da gre pri meni za dobre gene. Zahvalim se lahko mami.”

Andie MacDowell

“Kot igralka sem v tem poslu trpela in ljudje so vedno želeli, da sem videti mlajša,” je Andie MacDowell povedala za Vogue, ko je govorila o svoji odločitvi, da sprejme svoje sive lase. “Počutim se dobro in se sprejemam. Nočem, da ljudje pričakujejo, da moram biti videti mlajša, da bom le tako lepa ali zaželena. Moškim tega ne počnemo! Obožujemo moške in vse njihove stopnje staranja. Želela bi enaka pričakovanja za ženske in dobro nam gre … majhni koraki.”

Andie MacDowell
Foto : Profimedia

Gwyneth Paltrow

“Na žalost nase vedno gledamo s kritičnega zornega kota,” je povedala Gwyneth Paltrow. “Rada bi prišel do točke, ko tega ne bi več počela. Ko grem skozi proces staranja in se ga resnično zavem, spoznam, da ni ključno to, da imam novo gubo, temveč je pomembno vprašanje, ali se počutim dobro in živo. Prav iz teh razlogov se ne bi želela vrniti v svoja 20. ali 30. leta. Poznam se, ljubim se in zelo sem hvaležna za modrost, ki pride z leti,” je dejala Gwyneth.

Gwyneth Paltrow
Foto : Profimedia

Julianne Moore

“Obstaja toliko predsodkov, povezanih z izrazom dobro staranje. Ali obstaja nečloveški način staranja? Seveda nimamo možnosti. Nihče nima izbire, ali se želi postarati ali ne, zato to ni pozitivna ali negativna stvar, je samo dejstvo. To je del človeške narave, zakaj torej o tem vedno govorimo, kot da je to nekaj, kar imamo pod nadzorom? Vprašanje, ki bi si ga večkrat morali zastaviti, je: Kako se bomo še naprej izzivali, ostali radovedni, se učili novih stvari, bili koristni in prijazni, skratka, bili oseba, ki si jo želijo naši prijatelji ali družina. To naj bi bilo staranje.”

rdeča preproga cannes 2022
Foto : Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar