14. bovški festival predstavlja 34 filmov o naravi in športu v njej

Magazin 10. Dec 202111:15 0 komentarjev
narava
Profimedia

Med 28. in 30. decembrom se bo po enem letu premora odvil že 14. Bovec Outdoor Film Festival (BOFF), ki vabi ljubitelje filmov in narave!

Vsi, ki obožujete zimsko idilo, boste lepe lokacije za izlete našli tudi v bližini Bovca, kjer se ustavite še na filmskem festivalu BOFF. V Kulturnem domu Bovec bo v treh dneh predstavljenih kar 34 filmov, ki se bodo predvajali pozno popoldne in zvečer.

Filmski spored je pripravljen tematsko: prvega dne, ko spored odpre okrogla miza na temo trajnostne mobilnosti v Sloveniji in Alpah, bosta v ospredju narava in ekologija, nato pa platno zavzamejo kolesarji, smučarji, deskarji ter seveda plezalci in alpinisti, pa kajakaši … 30 filmov je na tekmovalnem sporedu, od teh 13 med dolgimi športnimi filmi, eden manj med kratkimi ter štirje v kategoriji Narava in ekologija.

Videli boste lahko kar nekaj slovenskih premier in tudi akterje in avtorje filmov, obljubljajo organizatorji BOFFA. Celoten spored filmov je na voljo na tej povezavi: http://boff.si/spored

V skladu z ukrepi za omejevanje epidemije bo za ogled obvezen eden od pogojev PCT, število sedišč v dvorani pa bo prepolovljeno. Vstopnice za posamezne sklope (6 €), dni (10 €) in abonmajske vstopnice za vse tri dni (26 €, v predprodaji do 15. decembra 22 €) so na voljo na strani www.boff.si.

Pogledate si lahko tudi dva napovednika:

Le nekaj korakov od doma

Ideja je preprosta. Majhna planinska koča, topla peč in trije prijatelji. Tudi če sta veliki mesti München in Innsbruck skoraj na vidiku, je divje gorske dogodivščine pogosto mogoče najti tik pred vrati.

Divja Slovenija

Pet ekosistemov – alpski svet, kraško podzemlje, Jadransko morje, gozdovi Dinaridov in neskončne panonske ravnice gostijo številne živalske in rastlinske vrste.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!