4 nasveti, kako v hipu izboljšati energijo v svojem domu

Magazin 17. Sep 202211:30
roža, dnevna soba
Profimedia

Zbrali smo nekaj nasvetov, kako izboljšati energijo vašega doma po načelih starodavne kitajske vede feng šuj.

Feng šuj je starodavna kitajska veda o harmoniziranju doma tako, da uravnotežimo naravne elemente v njem. S tem ustvarimo specifičen ambient, odstranimo negativno energijo in/ali spodbujamo pretok pozitivne energije.

Sledi nekaj nasvetov po feng šuju, ki vam bodo pomagali izboljšati energijo doma.

Okrasite vhodna vrata

Če obiskovalec ne najde zlahka vaših vrat, jih prav tako ne morejo najti sreča, denar in obilje. Vhod namreč predstavlja tudi vrata za nove priložnosti v življenju. Feng šuj pravi: “Če vaš poštar ne najde vaših vrat, jih tudi denar ne bo.”

Kaj lahko popravite? Ustvarite boljšo svetlobo ob vhodu in dekorirajte vrata z napisom “dobrodošli”, rožami ali venčkom, kar bo jasneje pokazalo in nakazalo gostom in sreči, kje je vhod v vaš dom.

Pospravite nered

Če je v domu nered in so prostori prenatrpani in neurejeni, ne morate biti presenečeni, če imate tudi drugod v življenju težave. Nered lahko ustvarja blokade in onemogoča prost pretok energije. Zaustavljena energija v delu prostora ustvarja tudi nesposobnost večjih prihodkov in obilja. Kaj lahko popravite? Čim prej počistite nered in pospravite stvari, ki jih ne potrebujete, v škatle.

Kaj še povzroča težave v domu?

Umazan hladilnik, pečica in štedilnik naj bi simbolizirali finančne težave ali neplačane dolgove.

Prav tako ni dobro, če v domu puščajo pipe z vodo. Puščajoče pipe predstavljajo denar, ki odteka iz vaše denarnice ali z bančnega računa.

Kako izboljšati pritok energije?

Pred okna postavite lonce z rožami, da s tem ublažite odhajanje energije. Prižgite sveče – saj je to jang energija, ki osvetli mrtve točke doma. Okrasite vhodna vrata, in tako povabite v svoj dom vse, kar potrebujete. V vsako sobo postavite živo rastlino. Rastline predstavljajo okolje, v katerem se odvija rast.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.