4 stvari, ki jih za več sreče postavite pred vhodna vrata

Magazin 04. Sep 202217:00
Dom
Profimedia

Če ste vsaj malo vraževerni, preverite, katere štiri stvari vam lahko prinesejo srečo, če jih postavite pred vhodna vrata doma.

Ljudje so že pred davnimi časi izvajali različne rituale in uporabljali predmete (npr. talismane, rastline, simbole …), s katerimi so v svoje življenje želeli pritegniti srečo, zdravje in obilje.

Danes za podobne namene poznamo tudi feng šuj – priljubljeno starodavno kitajsko veščino za urejanje notranjega in zunanjega prostora, ki pri urejanju upošteva pretok univerzalne energije (či), ki se giba po prostoru. Tako naj bi nekatere postavitve in dekoracije motile pretok te univerzalne energije in s tem ustvarjale blokade, druge pa pretok odpirale in prinašale dobro energijo, srečo in oblije.

In vse se začne pri vhodnih vratih doma, s katerimi po feng šuju odpremo ali zapremo dober energijski pretok.

To so predmeti (dekoracije), ki jih morate postaviti pred vhodna vrata, če želite v svoj dom pritegniti srečo in blagostanje.

Limonino drevo

To zimzeleno drevo je prava paša za oči. Limonino drevo polepša vsako teraso ali balkon, poleg tega oddaja tudi krasen vonj, ki še dodatno pritegne. Vendar to še ni vse, s čimer se limonino drevo lahko pohvali. Je več kot samo lep in dišeč grm. Limonovci veljajo za močne rastline, ki naj bi simbolizirale plodnost, blaginjo in vitalnost. Limonino drevo pred vhodnimi vrati naj bi odganjalo negativne energije in zaščitile dom ter poskrbelo, da v notranjost hiše pride le pozitivno.

Profimedia

Bele luči

Zakaj bi pri opremljanju doma poskrbeli le za praktičnost in lep videz? Naj bodo oprema in dekoracije tudi prinašalci sreče. Med takšnimi dekoracijami so npr. bele luči pred vhodnimi vrati. Bele luči naj bi osvetlile pot pred nami in nas s svetlobo pospremile tudi v notranjost doma ter nam prinesle srečo.

Profimedia

Zvončki

Zvončki so dekoracija, ki so že dolgo znani po tem, da naj bi prinašali srečo. Delovali naj bi kot talismani za zaščito pred škodljivimi energijami in duhovi ter tistim, ki bivajo v hiši, prinašali dobre stvari. Zakaj torej ne bi pred vhod namestili zvončka? Dobra ideja naj bi bili tudi vetrni zvončki. Ti naj bi ob pihanju vetra negativno energijo spremenili v pozitivno. Hkrati pa je tudi njihov zvok zelo sproščujoč.

Profimedia

Bambus sreče

Bambus sreče je priljubljena rastlina, ki se pogosto uporablja v feng šuju (starodavni kitajski veščini za urejanja notranjega in zunanjega prostora). Rastlina je tudi sicer tesno povezana s Kitajsko. Predstavlja lepoto in preprostost in seveda prinaša srečo. Zanimivo je tudi, da bambus sreče sploh ni bambus, ampak vrsta dracaene. Z bambusom si deli le nekaj podobnosti (npr. stebla). Prav tako je manj zahtevna rastlina za nego, kar je še razlog več, da jo čim prej postavite pred vhodna vrata, saj naj bi prinašala srečo in blaginjo.

VIR: https://www.homesandgardens.com/ 

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.