4 stvari, o katerih se pogovorite s prijatelji, preden greste na skupni oddih

Magazin 05. Sep 202210:00
prijateljici
Profimedia

Vas čaka nekajdnevni oddih s prijateljem ali skupino prijateljev? Potem je najbolje, da se pred odhodom pogovorite o nekaterih stvareh, ki bi vam lahko pokvarijo dopust.

Težko pričakovani oddih s prijatelji se lahko spremeni v neprijetnega, če ne določite vsaj osnovnih pravil, ki bodo poskrbela, da boste uživali vsi.

O čem se morate torej pogovoriti?

Koliko ste pripravljeni plačati za počitnice?

Če boste imeli drugačna pričakovanja o ceni oddiha, se lahko prepir začne, še preden karkoli rezervirate. Seveda je jasno, da se boste morali prilagoditi tistemu, ki ima najmanjši proračun. Če je cena za vas previsoka in ni možnosti, da bi se vam prilagodili, počitnice (žal) izpustite in se dogovorite za večerjo ali drug skupni dogodek, ki vam je bolj dosegljiv. Enako bo morda storil kateri od prijateljev in tega mu ne zamerite. Zagotovo se želi pridružiti, a se zaradi financ ne more.

Kaj pričakujete od oddiha?

Izognite se zadregam, ko boste na počitnicah vsi imeli svojo idejo, katere aktivnosti naj bi počeli in kako naj bi bil videti vaš dan.

Zato že prej izrazite ideje in želje. Ponovno bodo potrebni kompromisi, vedno pa obstaja možnost, da razdelite skupino in kaj počnete le z enim ali dvema prijateljema. Naredite vsaj grob načrt aktivnosti, podrobnosti pa boste lahko določili pozneje. Tako boste imeli vsi enako predstavo o tem, kaj vas čaka, in ne boste razočarani.

Poenostavite

Na počitnicah se nočete ukvarjati s stvarmi, ki kradejo čas. Na primer, kdo bo plačal in kdo bo komu dolžan, kako si boste razdelili račun večerje, kako boste kupili karte za določene aktivnosti, kje rezervirati mesto za predstavo …

Zato je najbolje, da se dogovorite za srečanje ob kavi, ob kateri boste preverili in opravili vse rezervacije, pridobili informacije in si naložili aplikacijo za deljenje stroškov. Tako se boste zares lahko sprostili, poleg tega vam ne bo treba s seboj vzeti računalnika in tudi telefon bo lahko izklopljen kar nekaj časa. Saj veste, najbolj se sprostite, ko niste obremenjeni z elektronskimi napravami.

Uživajte!

Ne pozabite, da je to tudi vaš dopust in ga morate izkoristiti. Odpočijte si tako mentalno kot fizično in poskrbite, da boste počeli stvari, v katerih uživate. Tu in tam sebe postavite na prvo in si privoščite skodelico kave, ko si tega zaželite, ali se odpravite na ogled mesta, medtem ko želijo drugi kam drugam. Ustavite se ob prikupni stojnici s spominki in kupite karto za muzej, tudi če se drugim to zdi dolgočasno.

Ne bo vam žal, če boste del dopusta preživeli v svoji družbi oziroma tako, kot želite samo vi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.