5 najbolje plačanih ženskih vlog v Hollywoodu

Magazin 07. Maj 202214:45 0 komentarjev
Angelina Jolie
Profimedia

V filmski industriji se obračajo vrtoglavi zneski, milijonski del pogače pa pri tem dobijo tudi glavne igralke. Številne izmed njih so se z nepozabnimi vlogami z zlatimi črkami vpisale v zgodovino Hollywooda, pri tem pa so imeli srečo tudi njihovi bančni računi.

Seveda so igralke povečini še vedno slabše plačane od svojih moških kolegov, a tudi one se lahko pohvalijo z zavidanja vrednimi zneski, ki so jih prinesle posamične vloge. Poglejmo si pet najbolje plačanih hollywoodskih vlog.

Scarlett Johansson

Igralka je po poročanju Yahoo! Finance z vlogo v devetih Marvelovih filmih zaslužila kar 75 milijonov ameriških dolarjev. Lik Natashe Romanoff v zadnjem filmu Marvelove franšize Black Widow pa ji je prinesel 20 milijonov dolarjev, nekaj bo temu pridala še tožba z Disneyjem, v katero se je igralka spustila zaradi njihovega kršenja pogodbe.

Scarlett Johansson
Profimedia

Sandra Bullock

Igralka je ena od tistih, ki je s svojo igralsko kariero in zaslužki tlakovala pot drugim igralkam. Z vlogo v filmu Hitrost 2 si je že 1997 prislužila 10,5 milijona ameriških dolarjev, še sedem več ji je prinesla vloga v Lepotica pod krinko 2. Daleč najvišjo vsoto pa ji je 2013 prinesla vloga v filmu Gravitacija – kar 70 milijonov ameriških dolarjev. Po poročanju Celebrity Net Worth je za vsak dolar, ki ga je prinesel film, Bullockova zaslužila 15 centov.

Sandra Bullock
Profimedia

Emma Watson

Igralka angleškega rodu je po poročanju Celebrity Net Worth za vlogo Belle v Disneyjevem filmu Lepotica in zver dobila 15 milijonov ameriških dolarjev, kar pa ni nič v primerjavi s tem, kar je zaslužila za vlogo Hermione Granger. Osem filmov filmske franšize Harry Potter ji je namreč prineslo kar 60 milijonov ameriških dolarjev.

Emma Watson
Profimedia

Cameron Diaz

Če gre verjeti The Hollywood Reporter, si Cameron Diaz ob vsaki pogodbi izbori sedemmestno številko. Nič pa ne prekaša vsote, ki jo je svetlolasa igralka dobila za vlogo Elizabeth Hasey v komediji Huda učiteljica (Bad Teacher). Za začetek je dobila le milijon, a po pogodbi so se ustvarjalci zavezali, da dobi odstotke tudi od profita, ki ga bo film ustvaril. Tako je na njen račun priteklo kar 42 milijonov dolarjev.

CAmeron Diaz
Profimedia

Angelina Jolie

Ena najbolje plačanih hollyoodskih igralk je stara znanka milijonskih zneskov. Že samo vloga v filmu Salt ji je tako prinesla 20 milijonov ameriških dolarjev. Največ pa je zaslužila leta 2020, ko je po poročanju Forbesa za vlogo Thene v Marvelovih Eternals dobila kar 35,5 milijona ameriških dolarjev.

Angelina Jolie
Profimedia

Emma Stone

Igralka je za vlogo v uspešnici Dežela La La leta 2016 dobila 26 milijonov ameriških dolarjev, največja nagrada pa je brez dvoma prestižna nagrada oskar za najboljšo glavno igralko. Eni najuspešnejših hollywoodskih igralk, ki niza uspeh za uspehom, pa bo morda v prihodnje uspelo kaj več iztržiti tudi iz Disneyjevega nadaljevanja o Cruelli. Prvi ji je namreč prinesel ”le” 8 milijonov.

Emma Stone
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!