5 razlogov, zakaj so ljudje, ki veliko potujejo, uspešnejši pri delu

Magazin 04. Feb 202214:45 0 komentarjev
potovanje
Profimedia

Zakaj je tisti prijatelj, ki je prepotoval že polovico sveta, uspešen v vsem, česar se loti? Tu je nekaj mogočih odgovorov.

Morda tu tiči razlog za vaše naslednje potovanje ali pa vas spodbudi, da končno rezervirate karte za sanjsko destinacijo, kamor želite oditi že več let?

Ljudje, ki veliko potujejo, so pri svojem delu lahko zelo uspešni, ker …

So pripravljeni poskusiti nekaj novega

Pri potovanju v neznane dežele jih vedno čaka kaj novega: nova kultura, hrana, navade, priložnosti … In ker želijo od potovanja imeti kar največ, so veliko od tega pripravljeni poskusiti. Tako najdejo nove stvari, ki jih veselijo, izpopolnjujejo, osrečujejo …

Vse to pa prenesejo tudi v službo in svoje delo. Ne ustrašijo se novega pristopa, pravzaprav ga pogosto predlagajo kar sami. Ne bojijo se prevzeti nove vloge, nalog, projekta … Ker vse to predstavlja nekaj vznemirljivega na njihovi poti. Tako razmišljanje jim zelo pomaga tudi pri zmanjševanju stresa zaradi strahu pred nečim novim.

Vidijo večjo sliko

Ko načrtujejo potovanja, se ne zataknejo pri določeni aktivnosti ali znamenitosti, ki jo želijo videti, ampak se ozrejo na celotno izkušnjo in postavijo prioritete, kaj želijo početi in doživeti tam, kamor potujejo.

Stalno razmišljanje o delu in stres, ki ga prinaša služba, vam lahko zožita pogled na naloge in situacije. Že podaljšan vikend in malce odmora od dela (brez službenega telefona in službene elektronske pošte) vam lahko ponudita večjo sliko, s katero postavite prioritete in določite, kdaj ste pripravljeni tvegati, da bi dosegli dober rezultat.

Znajo načrtovati in so pripravljeni skoraj na vse

Ko ste se odpravljali na počitnice, ste morali načrtovati pot do izbranega mesta, aktivnosti, prehrano … Tisti, ki potujejo veliko, imajo načrtovanje že v mezincu in iz preteklih izkušenj vedo, kaj lahko pričakujejo. Če ne gre drugače, jim tudi improvizacija ni tuja. Takšne lastnosti pridejo prav pri pripravi projekta ali večje naloge v službi, kjer se dobro izkažejo s pripravo in izvedbo. To nanje meče dobro luč in pogosto so jim zaupane tudi druge odgovorne naloge.

Ustvarijo stike po vsem svetu

Imeti poznanstva po vsem svetu lahko pride zelo prav. Če ne drugega, bi nekje imeli brezplačno nastanitev za počitnice, kajne? Tudi če ustvarjenih zvez ne bodo uporabili pri svojem delu, jim lahko te prinesejo nove priložnosti. Iz povezovanja z drugimi so se naučili tudi učinkovitega navezovanja stika.

To bi vam vsekakor prišlo prav na službenih dogodkih, ko morate spoznati nove ljudi in skleniti kakšno poslovno vez, ki vam bo čez čas morda prinesla kaj dobrega.

Počitnice izboljšajo njihovo splošno zdravje

Že razmišljanje in načrtovanje počitnic naj bi blagodejno vplivalo na počutje. Ljudje, ki so prepotovali že veliko sveta, cenijo svoj prosti čas in znajo poskrbeti tako za fizično kot za psihično zdravje. Verjetno se dobro spopadajo s stresom in ne dovolijo, da se nakopiči. Tako so pri delu lahko bolj učinkoviti.

Samo pomislite, kako velika razlika je, kadar pridete v službo spočiti in utrujeni. Kako bi šele bilo, če bi si vzeli kak prost dan (ali del dneva), ko to zares potrebujete?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!