6 malce bizarnih ”ugodnosti”, ki jih je deležna britanska kraljeva družina

Magazin 03. Okt 202210:45
Camilla Charles
Profimedia

Člani kraljeve družine ne potrebujejo vsakodnevno vstajati za v službo, prav tako hišna opravila in kuho namesto njih opravijo drugi. A to vse že vemo. Obstaja pa še vrsta malce bizarnih ''bonitet'', ki so jih deležne kronane glave.

Najsi bo likanje vezalk ali stiskanje zobne paste, zbrali smo nekaj malce čudaških ”bonitet”, ki jih je deležna britanska kraljeva družina.

Likanje vezalk

Novopečeni kralj Karel III. ima kar tri osebne služabnike, zadolžene za vzdrževanje garderobe. Ti izberejo, kaj bo kralj tisti dan oblekel, in poskrbijo, da so vsa oblačila čista ter zlikana.

Pa še eno zadolžitev imajo. Zlikati morajo namreč kraljeve vezalke, saj gre za pravila bontona, ki ga morajo upoštevati vsi člani kraljeve družine.

Kralj Charles princ
PROFIMEDIA

Velikost krompirja

Krompir pred prihodom v kraljevo kuhinjo vedno premerijo in izberejo le tiste enakih dimenzij. Razlog? Neskladni krompir bi lahko uničil podobo celotne jedi.

Konec žuljev

Pokojna kraljica Elizabeta II. je imela člana osebja, ki je namesto nje ponosil nove čevlje, da ne bi dobila žuljev. Kraljevi člani si namreč ne morejo privoščiti tarnanja čez neudobno obutev ali da bi jih zasačili, medtem ko želijo zamenjati čevlje.

Pralni stroji

Kralj Karel III. in njegova soproga Camilla svojih oblačil ne pereta več v čistilnicah, temveč za umazano perilo z ročnim pranjem poskrbi osebje. Vsakič ko sta namreč oblačila poslala v čiščenje, so jima katerega izmed kosov ukradli. Najverjetneje za spomin.

odprtje britanskega parlamenta
Chris Jackson/Pool/ REUTERS

Topli piškoti

Karel III. uživa v siru in piškotih, ki so eden njegovih najljubših prigrizkov. Je pa precej natančen, kar se temperature tiče, zato osebje piškote pred serviranjem ogreje na primerno temperaturo.

Stiskanje zobne paste

Poznate občutek, ko skorajda zmanjka zobne paste, pa ste jo prisiljeni še malce stisniti? Kralju Karlu III. tega dolgo ni bilo treba početi. Namesto njega je to storil eden izmed njegovih osebnih služabnikov.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.