6 trikov, s katerimi boste povsem prenovili svoje stare čevlje

Magazin 07. Mar 202216:45 0 komentarjev
preobrazba čevljev
Profimedia

Vsi imamo v garderobi kak par klasičnih čevljev, ki jih že več sezon nismo obuli, bodisi ker niso več v modi, bodisi ker smo se jih enostavno naveličali. Prav nobenega razloga ni, da bi se poslovili od njih - upoštevajte katerega izmed 6 trikov in vaši stari čevlji bodo ponovno zaživeli.

Našli smo 6 enostavnih trikov, za katere ne potrebujemo posebnih pripomočkov, vendar bodo v nekaj minutah povsem preobrazili vaše čevlje. Ti “naredi sam” nasveti so še zlasti primerni za klasične salonarje s peto, vendar ne dvomimo, da ne bi delovali tudi na kakšnih drugih oblikah obutve, na primer na supergah, mokasinih ali balerinkah.

1. Uporabite tekstil
Če bi radi spremenili barvo ali teksturo čevljev, to najlažje storite tako, da uporabite tekstil. Ta je lahko poljubnih barv, vzorcev in struktur (na primer čipka), nam pa je izredno všeč predlog iz videa v stilu Versacejevega vzorca – čevljem namreč daje zelo luksuzen videz.

Pri uporabi tekstila bodite pazljivi, da uporabite kakovostno lepilo in tekstil enakomerno ter brez balončkov zraka porazdelite po čevlju.

2. Prebarvajte podplat

Instanten trik, ki bo vaše čevlje preobrazil v najbolj moden kos na ulici, je barvanje podplata. Izberete lahko svoj najljubši odtenek močno obstojne barve in ga nanesete po celotnem podplatu. Še zlasti glamurozno delujeta živo rdeča (po navdihu čevljev Louboutin) ter kovinsko zlata barva.

preobrazna čevljev
Profimedia

3. Pritrdite zakovice in nete
Klasične salonarje v hipu dvignemo na novo raven z uporabo zakovic in netov, ki jih lahko kupimo v skoraj vsaki hobi trgovini. Pritrdite jih na rob čevlja in paščke, da dobite videz ikoničnih čevljev Valentino.

4. Uporabite bleščice
Za videz glamuroznih čevljev priporočamo uporabo bleščic. Izberete lahko poljubno barvo in obliko (lahko tudi več njih) ter jih s pomočjo lepila prilepite na čevelj. Okrasite jih lahko tudi z uporabo nakita, kamnov, brošk in drugih detajlov. Te lahko nanesete po celotnem čevlju ali le po delih – še zlasti lep učinek so kamni na petki.

preobrazba čevljev
Profimedia

5. Prišijte cvetne liste

Zelo eleganten način, da okrasite svoje sandale, so cvetni listi iz prosojnega tekstila. Ta videz smo opazili pri številnih modnih oblikovalcih in je zelo enostavno dosegljiv, če imate v omari poletne sandale s trakovi. Pri tem postopku boste sicer potrebovali šivalni stroj, a je končni rezultat res čudovit. Ta način je odličen tudi zato, ker ga lahko po želji odstranite.

6. Prilepite perje
Da bi olepšali in okrasili stare čevlje, lahko uporabite pisano perje, ki ga kupite v trgovinah s hobi programom. Zelo enostavno ga prilepite na sprednji del čevlja ali peto in takoj bo poživil vsakršno obutev.

preobrazba čevljev
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!