Ali kraljica Elizabeta večkrat obleče kombinacijo v drzni barvi?

Magazin 05. Jul 202212:15
kraljica Elizabeta
Profimedia

Kraljica Elizabeta se pri svoji garderobi nikoli ne izogiba drznim barvam.

96-letna monarhinja je znana po oblekah v vseh odtenkih, zato ne preseneča, da so njeni nedavni videzi svetli in izraziti. Kraljica se je nedavno udeležila vojaške parade na vrtu Holyroodhouse, njene kraljeve rezidence v Edinburghu na Škotskem. Za to priložnost je nosila obleko iz svilene volne, plašč in ujemajoč se klobuk v vijoličasti barvi.

Ob drugi priložnosti se je na Škotskem v javnosti pojavila v obleki s cvetličnim vzorcem z modrim plaščem in ujemajočim se klobukom. Čeprav ima nešteto oblačil, obstaja velika verjetnost, da bo kraljica Elizabeta večkrat nosila svoje obleke, tudi če javnost tega ne ve. V svojih spominih iz leta 2019, The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe, je Kelly zapisala: “Njeno veličanstvo je vedno varčno. Po dveh ali treh nošenjih bo videz postal znan medijem in javnosti, zato potem iščemo načine, kako ga spremeniti, ali pa bo postal nekaj, kar bo kraljica nosila na zasebnih počitnicah v Balmoralu ali Sandringhamu.”

Ne le da kraljica skrbno izbere barve svoje obleke, včasih tudi glede na priložnost, ali če spoštuje barve zastave druge države, izbere določene odtenke. V dokumentarnem filmu The Queen at 90 je kraljičina snaha Sophie, grofica Wessex, dejala: “Mora izstopati, da lahko ljudje rečejo: Videl sem kraljico. Ne pozabite, da ko se nekje pojavi, je veliko gneče – in marsikdo si želi, da bi lahko rekel, da je videl vsaj delček kraljičinega klobuka, ko je šla mimo.”

V okviru praznovanja platinastega jubileja se je kraljica dvakrat pojavila na balkonu Buckinghamske palače, enkrat v drznem zelenem odtenku, ki ga je bilo mogoče opaziti od daleč, drugič v modri barvi, ki lahko predstavlja tudi suverenost. “Kraljica se zaveda, da mora biti vidna čim več ljudem, ko je zunaj, zato izberem predvsem vpadljive barve, ki bodo zlahka vidne,” je v svoji knjigi povedala Kelly.

kraljica Elizabeta
Profimedia

Kraljičino garderobo je nosila tudi mlajša generacija. Nepozabno je kraljičina vnukinja, princesa Beatrice za svojo poroko julija 2020 nosila prekrasno belo obleko, ki jo je oblikoval Norman Hartnell. Kraljica je obleko nosila na državnem odprtju parlamenta leta 1966 pa tudi na londonski premieri Lawrencea Arabskega leta 1962 in državni večerji v Rimu leta 1961.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.