Ali nam lahko načela feng šuja pomagajo do več bogastva?

Magazin 10. Maj. 202216:45
Delite:
Rastlina
Foto: Profimedia

Z ureditvijo prostora po načelih feng šuja naj bi lažje dosegli harmonijo, ravnovesje, obilje in mir v svojem življenju.

Feng šuj je več tisoč let stara kitajska veščina, starodavna umetnost urejanja notranjih in zunanjih prostorov. Priljubljenost urejanja prostorov po feng šuju danes raste tudi na zahodu. Težko bi sicer rekli, da nam feng šuj sam po sebi lahko prinese več bogastva, sreče in denarja, kljub temu pa nam morda lahko pomaga do več ravnovesja. Feng šuj namreč sledi miselnosti, da je vse energija in z ureditvijo prostora po načelih feng šuja se vzpostavlja ravnovesje ter poskrbi za nemoten pretok energije v prostoru in posledično tudi v življenju lastnika prostora.

Urejanje prostora po feng šuju sicer zajema vsa področja našega življenja. Kaj pa lahko naredimo v prostoru, da bo ta bolj naklonjen bogastvu?

Okrepite področje za bogastvo in obilje

Če želimo v življenje pritegniti več bogastva in obilja, moramo najprej v svojem domu poiskati področje, ki po feng šuju pripada bogastvu in obilju. To lahko naredimo na dva načina. Najbolj zanesljivo ga bomo našli s pomočjo feng shui bagua karte. To je karta, ki natančno določa vsa področja življenja v prostoru po feng šuju. Na jugovzhodu najdemo območje bogastva. Druga možnost (manj zanesljiva) pa je, da se znotraj prostora postavimo pred vhodna vrata tako, da zremo vanje. V tem položaju nato lociramo skrajno levi del (kot) v prostoru, ta predstavlja področje bogastva. Če želimo okrepiti to področje v svojem življenju, v ta del postavimo zelene sobne rastline. Zelene rastline po feng šuju predstavljajo element les, ki je povezan z novimi začetki in rastjo. Področje bogastva je prav tako povezano z vijoličasto barvo, zato jo vnesite v ta del.

Foto : Profimedia

Nabavite si rastlino, ki privablja denar

Po feng šuju naj bi bile nekatere sobne rastline še posebno naklonjene privabljanju denarja in bogastva. To so lončnica poprovkasta pileja, krasula oz. tolstica ali drevo denarja in vodna pahira. Zadnja se po feng šuju uporablja tudi za energijsko zaščito pred vhodnimi vrati. Rastline postavimo v področje za bogastvo, posel, denar.

Vhodna vrata (delno) pobarvajte v rdeče ali rdeče okrasite

Vhodna vrata so po feng šuju eden izmed najpomembnejših delov doma. Skozi vrata naj bi prihajale ali odhajale življenjske priložnosti in energija, zato je pomembno, da vhodna vrata vzbudijo pozornost ter že na prvi vtis delujejo prijetno in vabijo, da z veseljem vstopimo v prostor. Rdeča barva po feng šuju velja za barvo, ki pritegne denar, dober posel, velja za magnetično, privlačno barvo, ki jo takoj opazimo, zato se pogosto priporoča, da prav vhodna vrata pobarvamo v rdeče. S tem bomo zares pritegnili pozornost in povabili nove priložnosti in morda tudi denar.

V prostor postavite denarno žabo

Denarna žaba je poseben kitajski simbol, ki se v feng šuju pogosto uporablja za krepitev bogastva in obilja. Vendar denarna žaba naj ne bi prinašala samo denarja in bogastva v materialni obliki, ampak tudi obilje modrosti in znanja. Najbolje jo je postaviti na nižjo polico blizu tal, vendar ne neposredno na tla. Dober položaj naj bi bil tudi blizu vhodnih vrat, in sicer tako, da gleda v prostor oz. dom.

Foto : Profimedia

Ustvarite fontano z vodo

Fontana z vodo naj bi po feng šuju imela več blagodejnih učinkov. Predstavlja element vode, ki je povezan s tokom bogastva in obilja. Še najbolj primeren položaj za vodno fontano naj bi bil blizu vhodnih vrat. Tok vode naj bi bil usmerjen navzgor ali proti notranjosti doma, nikakor pa ne proti izhodu. Fontana vode mora biti vedno čista in nikoli brez vode.

VIR: https://www.thespruce.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar