Alicia Vikander spregovorila o bolečem spontanem splavu

Magazin 27. Jul 202212:00 0 komentarjev
Alicia Vikander
Profimedia

Švedska igralka Alicia Vikander, ki ima z irsko-nemškim igralcem Michael Fassbenderjem otroka, je imela časom spontani splav.

Ekstremen, boleč spontani splav, kot ga je opisala, se je zgodil, preden je imela svojega prvega otroka.

“Zdaj imava otroka, vendar je trajalo … Preživljala sem težke trenutke med pandemijo, nekaj ​​časa sem bila prepričana, da sploh ne bom zanosila,” je 33-letna igralka povedala v intervjuju za britanski The Times.

Najprej o splavu ni želela javno govoriti, toda po premisleku se je odločila, da je težka izkušnja preveč univerzalna, da bi jo obdržala zase. “Toliko žensk gre skozi podobne stvari,” je dejala.

Igralka je še povedala, da je njena izkušnja s spontanim splavom dala čisto drug pomen njeni vlogi v filmu Luč sredi morja (The Light Between Oceans). V njem ji je pripadla vloga Isabel Graysmark, ki je doživela dva splava. Poleg tega v HBO-jevi mini-seriji Irma Vep nastopa v vlogi popzvezdnice, ki se vrne na oder takoj po spontanem splavu.

Alicia Vikander
Profimedia

Vikander je najprej svojo nosečnost skrivala. Avgusta 2021 pa je v javnost prišla novica, da sta s 45-letnim Fassbenderjem postala starša, ko so ju opazili med sprehodom z otrokom.

Igralka je nato novico potrdila za ameriški People, vendar se je odločila, da ne bo razkrila niti imena niti spola svojega potomca. Povedala je le, da se v materinski vlogi počuti odlično: “Zdaj imam povsem novo razumevanje življenja na splošno. To je zelo lepo in očitno bo v prihodnosti veliko prispevalo k mojemu delu.”

Igralca, ki sta se spoznala med snemanjem filma Luč sredi morja (The Light Between Oceans), sta v zvezi od leta 2014, poročila sta se oktobra 2017 na Ibizi. Živita v Lizboni, daleč stran od sveta šovbiznisa, svoje življenje pa skrivata daleč stran od radovednih oči javnosti. Tudi na rdeči preprogi se le redko pojavita skupaj.

Alicia Vikander
Profimedia

Vikander je leta 2015 prejela oskarja za stransko žensko vlogo v filmu Dansko dekle (The Danish Girl), Fassbender pa je bil za oskarja nominiran leta 2016 za glavno moško vlogo v filmu Steve Jobs in leta 2014 za stransko moško vlogo v filmu 12 let suženj (12 Years a Slave).

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!