Amal Alamuddin Clooney o tem, kako je George Clooney spremenil njeno življenje

Magazin 01. Okt 202117:30
George Clooney, Amal Clooney
Profimedia

Odvetnica svetovnega renomeja Amal Alamuddin Clooney, ki ji je uspelo omrežiti zapriseženega samca Georgea Clooneyja, o tem, kako je igralec spremenil njeno življenje ...

Amal Alamuddin (43) tudi pred poroko s slavnim igralcem Georgem Clooneyjem (60) ni bila povsem neznana javnosti. Njena kariera je namreč zelo impozantna, saj je odlična mednarodna odvetnica za človekove pravice. Bolj malo pa je bilo znanega o njenem zasebnem življenju. V intervjujih, ki jih je dajala, in teh ni bilo malo, je v glavnem govorila o svojem delu in karieri ter zelo malo o tem, kako živi in kaj počne, ko ni v pisarni ali na sodišču.

In nato je spoznala Georgea Clooneyja, tistega moškega, ki je govoril, da se ne bo poročil, da ne bo imel otrok in za katerim norijo ženske po vsem svetu. ”Z njim se je vse zgodilo tako spontano in tako naravno. Preden sem ga spoznala, sem nekako upala, da nekje obstaja ljubezen, ki ne potrebuje sprenevedanja. Ko sem spoznala Georgea, sem imela 35 let. Do takrat me ideja o družini in poroki ni pretirano vznemirjala,” pravi danes Amal in dodaja, da je bilo z njim vse tako spontano in enostavno.

Ljubezen na prvi pogled

Prav tako George pove, da ko je v Italiji prvič srečal Amal, ga je takoj navdušila in zanj je bila v hipu ena najlepših žensk na svetu. ”Sam sebi sem rekel, to pa je ženska, s katero bi se takoj poročil,” se tistega usodnega dne spominja George. Izmenjala sta si elektronske naslove in si začela dopisovati. Prvi zmenek sta imela v Londonu, in čeprav ju je zasačila horda fotografov, sta vse dobro izpeljala in bil je navdušen nad tem, kako se zna Amal odzvati v takšnih situacijah.

Njun odnos se je razvijal počasi in nežno, na koncu pa je privedel do zelo romantične poroke v Benetkah. Bilo je leta 2014. Danes sta srečna starša triletnih dvojčkov Alexandra in Elle. Pred kratkim pa je prišla novica, da je novi glavni tožilec Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC), Karim Khan, Amal imenoval za posebno svetovalko o konfliktu v sudanski pokrajini Darfur. Clooneyjeva je že prej sodelovala v več primerih na ICC.