Amarok razkrit pred razkritjem

Magazin 01. Maj 202212:30 0 komentarjev
Volkswagen Amarok
Volkswagen

Dokončna premiera sledi kmalu, začetek prodaje pa ob koncu tega leta.

Ford in Volkswagen sta znamki, ki sta pred kratkim sprejeli dogovor o skupnem sodelovanju. Slednje je dalo že kar nekaj skupnih projektov, eden najbolj opaznih pa je izdelava poltovornjaka za globalne trge. In medtem ko smo Fordovega predstavnika po imenu Ranger pred časom že spoznali, je prihod Volkswagnovega Amaroka tik pred vrati. v Wolfsburgu so namreč že razkrili bolj ali manj vse največje zanimivosti.

Volkswagen končno pokazal še električnega ”Bullija”

Tako je zdaj jasno, da bo novinec z dolžino 5,35 metra kar 10 centimetrov daljši, medosna razdalja pa bo v različici z dvojno kabino daljša za kar 17 centimetrov. To bodo seveda najbolje občutili potniki v precej prestižno zasnovani kabini. Ta bo namreč v najboljši izvedbi ponujala dodatke, kot so usnjeno oblazinjenje, mehka armaturna plošča, napreden informativno-zabavni sistem, digitalna armaturna plošča in še bi lahko naštevali.

Volkswagen Amarok Volkswagen Amarok
Volkswagen
Volkswagen Amarok Volkswagen Amarok
Volkswagen
Volkswagen Amarok Volkswagen Amarok
Volkswagen

Čeprav bo Amarok ponujal precej udobja med vožnjo (in varnosti, za kar bo skrbelo tudi 30 asistenčnih sistemov, 20 za Amaroka povsem novih), pa bo to vseeno pravi terenec. Ne nazadnje bo tudi serijsko opremljen s pnevmatikami za terensko vožnjo, s katerimi bo še lažje brodil skozi globoko vodo. Terenski potencial bo sicer najbolj opazen v paketu opreme PanAmericana.

Motorna ponudba bo podobna kot pri Rangerju, zajemala pa bo pet agregatov. Eden izmed njih bo bencinski, vsi preostali pa bodo dizli s prostornino dveh oziroma treh litrov. Moč se bo prenašala na vsa štiri kolesa ali zgolj na zadnji kolesni par preko samodejnega ali ročnega menjalnika.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!