Ameriška mornarica objavila posnetek NLP, naprednejšega od sodobnih plovil

Magazin 29. Maj 202411:14 7 komentarjev
neznani leteči predmet, neidentificirani zračni pojav, YoutTube
Foto: Zajem zaslona/YOUTUBE

Ameriška vojna mornarica je spremljala kroglast neznani leteči predmet, ki je letel in lebdel, potem pa se potopil. Tega ne zmore nobeno znano plovilo.

Filmski ustvarjalec Jeremy Corbel je na svojem YouTubovem kanalu objavil posnetek neznanega letečega predmeta (NLP) okrogle oblike, ki najprej lebdi nad morjem, potem pa se potopi pod gladino.

Posnetek je leta 2019 naredila ameriška vojna mornarica in ga ob novi doktrini v zvezi z “neidentificiranimi zračnimi pojavi”, kot so začeli imenovati NLP, objavila.

Kot piše CNN, je ameriško obrambno ministrstvo potrdilo, da je posnetek pristen. Po Corbelovih besedah pa je bil video posnet v bojnem informacijskem centru ladje USS Omaha med plovbo ob obali San Diega, čeprav to ni potrjeno, piše portal IFL Science. Ta dodaja, da je posnetek navdušil lovce na NLP po vsem svetu.

Za predmet na posnetku se zdi, da je sposoben potovati tako po zraku kot vodi, zaradi česar je naprednejši od vseh znanih vojaških ali drugih vozil.

Objekt ni velik, saj radarska slika kaže, da gre za kroglo s premerom le dva metra in je narejena iz trdne snovi, v pojasnilih na YouTubovem kanalu piše Corbel. Dosegal naj bi hitrosti od 74 do 254 kilometrov na uro.

Iskali so ga s podmornico, a niso našli ničesar

Čeprav je posnetek kratek, naj bi predmet spremljali več kot eno uro. Šlo pa naj bi le za enega od 14 tovrstnih predmetov, ki so jih zaznali na več kot dveh vrstah radarjev. Vsi predmeti naj bi bili opremljeni z lučmi. “V obveščevalnih poročilih je navedeno, da ’sferičnega’ plovila ob vstopu v vodo ni bilo mogoče najti,” piše Corbel in dodaja, da so pri iskanju uporabili podmornico, ki pa ni ničesar našla. “Plovilo ostaja uradno neidentificirano,” dodaja Corbel.

IFL Science še piše, da trenutno ni znano nobeno vozilo, ki bi lahko dlje časa letelo po zraku, nato pa prešlo v vodo in v njej nadaljevalo potovanje. V prejšnjem stoletju so venomer preučevali koncept leteče podmornice, vendar zaradi velikih težav z oskrbo z zrakom in gorivom zamisel nikoli ni povsem zaživela. Leta 2008 se je ameriška vlada pripravljala na oddajo naročil za leteče podvodno vozilo, vendar pogodbe očitno nikoli niso bile uresničene, potem ko je podjetje Lockheed Martin preklicalo načrte za brezpilotno letalo, ki bi se lahko potopilo tudi pod gladino.

Bonus video: Veliko soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje