Andrej Stare današnje ekipne tekme na Kulmu ni komentiral

Magazin 28. Jan 202413:38 13 komentarjev
Timi Zajc, svetovno prvenstvo, smučarski poleti, Kulm, 2024
Foto: PROFIMEDIA

Andreju Staretu mnogi uporabniki družabnih omrežij očitajo, da sobotne tekme svetovnega prvenstva v smučarskih poletih ni opravil profesionalno. Pojavljajo se tudi očitki, da je bil pri tem pod vplivom alkohola. Na nacionalki pa so se še pred sklepnim dejanjem svetovnega prvenstva v poletih odločili, da ekipne tekme ne bo komentiral, poroča 24ur.com.

Na družbenih omrežjih so se po včerajšnji tekmi svetovnega prvenstva s smučarskih poletih na Kulmu pojavile objave, ki so namigovale na to, da je komentator RTV Slovenija, Andrej Stare, svoje delo opravljal pod vplivom alkohola. Uporabniki omenjajo upočasnjen govor, zapletanje, hrkanje … v nekem trenutku naj bi se celo slišalo, kako si je med komentiranjem odprl pločevinko.

Kontaktirali smo tudi Andreja Stareta, ki nam je sporočil le, da današnjo tekmo komentira Aleš Potočnik. Pri službi za odnose z javnostmi na nacionalni televiziji pa smo preverjali, ali domneve na družbenih omrežjih držijo in ali je morda v času prenosa kaj drugega vplivalo na način Staretovega komentiranja. Vprašali smo tudi, ali bo RTV Slovenija, če se izkaže, da je Stare resnično bil pod vplivom alkohola, z njim prekinila sodelovanje. Na njihove odgovore še čakamo.

Portal 24ur.com poroča, da je urednik športnega programa na RTV Slovenija Gregor Peternel pred današnjo ekipno tekmo dejal, da bodo težave rešili znotraj organizacije in da so se na RTV Slovenija odločili, da današnje ekipne tekme na svetovnem prvenstvu Stare ne bo komentiral.

So pa Staretu v nekaterih objavah uporabniki družabnih omrežij stopili tudi v bran, češ da je odličen komentator, z dobrimi domislicami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje