Angelina Jolie svojo novo vlogo vzela zelo resno

Magazin 27. Okt 202212:15
Angelina Jolie
Profimedia

Hollywoodska zvezdnica Angelina Jolie se po daljšem premoru vrača pred kamere: nastopila bo v biografskem filmu o veliki operni divi Marii Callas.

Film Maria, ki ga bo režiral za več oskarjev nominirani Čilenec Pablo Larrain, “prek njenih zadnjih dni v Parizu v 70. letih pripoveduje burno, lepo in tragično življenjsko zgodbo največje operne pevke na svetu”, piše v napovedi projekta.

Scenarij je napisal ugledni Steven Knight, znan po filmih Spencer (prav tako v režiji Larraina) in Smrtne obljube ter seriji Peaky Blinders.

Callas, rojena leta 1923 v New Yorku kot Maria Anna Sophie Cecilia Kalogeropoulos, je sopranistka grškega porekla in ena najslavnejših pevk 20. stoletja in v celotni zgodovini operne umetnosti.

Šolala se je v Grčiji in pozneje v Italiji, ves čas svoje izjemne kariere pa je imela težave z vidom – na koncu je skoraj oslepela – in njeno zasebno življenje so zaznamovali številni škandali.

Maria Callas
Profimedia

Med drugim je polnila vrstice tabloidov zaradi javnega rivalstva s še eno operno divo tistega obdobja, Renato Tebaldi, in ljubezenske afere z ladijskim mogotcem Aristotlom Onassisom.

Umrla je leta 1977 v Parizu za posledicami srčnega infarkta, stara 53 let.

Kot zanimivost velja omeniti, da se je Onassis pozneje poročil z Jacqueline Kennedy Onassis, vdovo Johna F. Kennedyja, o kateri je prav Pablo Larrain posnel biografski film Jackie z Natalie Portman v naslovni vlogi.

“Dolgo sem čakal na uresničitev teh sanj, združiti svoji dve najgloblji in najbolj osebni strasti, film in opero,” je ob začetku produkcije filma o Callas povedal Larrain in dodal, da mu je sodelovati z Angelino v še posebej veliko čast.

47-letna igralka in humanitarka, o kateri se zadnje čase veliko piše v zvezi z njeno umazano ločitvijo od Brada Pitta, pa je o vlogi povedala: “Zelo resno sem vzela odgovornost predstaviti Marijino življenje in dediščino.”

Če gre sklepati po zadnjih dveh Larrainovih biografskih filmih, Spencer (o lady Diani) in Jackie (o Jackie O), ki sta glavnima igralkama, Kristen Stewart in Natalie Portman, prinesli nominaciji za oskarja, so obeti za Angelino Jolie odlični.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.