Angelino Jolie ujeli na kosilu s čednim milijarderjem in okoljevarstvenikom

Magazin 28. Mar 202308:00
Angelina JOlie
Profimedia

Igralko in članico ene najbogatejših družin na svetu, katere premoženje ocenjujejo na 500 milijard dolarjev, so ujeli med kosilom v elitni restavraciji Nobu v Malibuju v Kaliforniji. Angelina Jolie že dolgo ni bila tako nasmejana v moški družbi, ki pa je bila tokrat zares izbrana.

Odkar je leta 2016 vložila zahtevo za ločitev od Brada Pitta, Angelino Jolie le redko vidimo v moški družbi. In medtem ko je Brad našel srečo z oblikovalko Ines de Ramon, je Angelina že leta samska zaradi svojih, kot pravi, visokih meril. Je pa možno, da je končno našla nekoga, ki ustreza njenim visokim kriterijem – milijarderja in dediča finančnega imperija Davida Mayerja de Rothschilda. Igralko in članico ene najbogatejših družin na svetu, katere premoženje ocenjujejo na 500 milijard dolarjev, so ujeli med kosilom v elitni restavraciji Nobu v Malibuju v Kaliforniji. Skupaj sta preživela cele tri ure, lokal pa sta zatopljena v pogovor zapustila, ne da bi umaknila nasmeha z obrazov. Britanski poslovnež je predan okoljski aktivist in možno je, da ga je strast do aktivizma povezala z Angelino.

Angelina Jolie
Profimedia

David Mayer de Rothschild

David Mayer je najmlajši sin Victorie Loue Schott in Evelyna de Rotschilda. Kot najstnik je bil de Rothschild najboljši v dresurnem jahanju v britanski mladinski ekipi. Pozneje je šport opustil, v intervjuju za The New Yorker pa je izjavil: “Spoznal sem, da je življenje več kot preživljanje ur in ur na konju.” Potem ko je leta 1996 zapustil šolo Harrow, je obiskoval Oxford Brookes ter diplomiral iz politike in sistemov. Leta 2002 je de Rothschild študiral na Naturopathic v Londonu, kjer je prejel napredno diplomo iz naravne medicine.

David Mayer de Rothschild
Profimedia

Pri 20 letih je de Rothschild ustanovil svoje trgovsko podjetje in ga prodal. Leta 2001 je bil povabljen k sodelovanju v polarni ekspediciji. Ta izkušnja je de Rothschilda spremenila v ekološkega pustolovca in aktivista. Leta 2006 je več kot 100 dni preživel med prečkanjem Arktike od Rusije do Kanade, s čimer je postal eden izmed samo 42 ljudi in najmlajši Britanec, ki je kadarkoli dosegel oba geografska pola. Postal je tudi eden izmed samo 14 ljudi, ki so kdaj prečkali Antarktiko, saj je bil del ekipe, ki je podrla svetovni rekord za najhitrejše prečkanje grenlandskega ledenega pokrova. Leta 2006 je odprl spletno stran Mission Control, da bi otrokom in mladini predstavil svoje odprave in okoljska prizadevanja.

Angelina, ambasadorka Unicefa, je ena najbolj znanih in tudi dejavnih zvezdniških aktivistk, ki redno obiskuje otroke in ženske na vojnih območjih, saj le tako lahko opozori na grozljive razmere, ki vladajo na določenih delih sveta.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.