Austin Butler je bil zaradi vloge Elvisa Presleyja hospitaliziran

Magazin 01. Jun 202207:30
Austin Butler, Priscilla Presley
Profimedia

To, da je Austin Butler stopil v čevlje kralja rokenrola, je od njega terjalo svoj davek.

Film je na filmskem festivalu v Cannesu požel navdušenje, ganil je tudi vdovo Priscillo Presley, Austin Butler pa je priznal: “Moje telo je začelo ugašati.” 30-letni igralec je za britanski GQ razkril, da je bil po koncu snemanja hospitaliziran in teden dni prikovan na posteljo. Po poročanju revije so Butlerju diagnosticirali virus, ki simulira vnetje slepiča. “Zbudil sem se ob štirih zjutraj z neznosnimi bolečinami in takoj so me odpeljali v bolnišnico. Moje telo dan po končanem snemanju ni zmoglo več.”

Režiser Baz Luhrmann je o zvezdniku povedal: “Delal sem z različnimi igralci in različnimi izvajalci. In sprejemam, da včasih zapaničarijo, to je v redu. Ampak Austin, on ne nori. On na najbolj vljuden način doživlja paniko, kar sem kdaj doživel.”

Butler je pojasnil tudi čustveni razlog, da se je s Presleyjem lahko povezal na globlji ravni. “Njegova mama je umrla, ko je bil star 23 let, tudi jaz sem izgubil mamo pri teh letih. Ko sem to izvedel, me je zmrazilo in pomislil sem: V redu, lahko se povežem s tem. Nikoli nisem ljubil nekoga, ki ga še nikoli nisem srečal, bolj kot Elvisa.”

Film pa ni navdušil le Priscille Presley, tudi Elvisova vnukinja Riley Keough je pohvalila Butlerja in njegovo odlično odigrano vlogo. Dodala je, da je bilo gledanje Elvisa zelo čustvena izkušnja. “Po petih minutah sem začela jokati. Z obdobjem, ki je prikazano v filmu je povezanih mnogo družinskih in generacijskih travm. Počutila sem se počaščeno, da so tako trdo delali, da so resnično začutili njegovo bistvo. Austin je to tako lepo ujel.”

Film bo na voljo za ogled 24. junija.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.