Biografija princa Harryja: “Kdo ve, ali sem sploh tvoj pravi oče?”

Magazin 04. Mar 202311:15
Harry in Charles
Profimedia

Biografija princa Harryja razkriva družinske skrivnosti in se loteva govoric, ki že desetletja pestijo britansko kraljevo družino. Ena v javnosti še posebej odmeva.

Januarja je izšla avtobiografija princa Harryja, v kateri razkriva veliko podrobnosti – med drugim je prvič spregovori o drogah, o misijah v Afganistanu, o mačehi Camilli, o odnosu z bratom Williamom in tudi o Charlesovi ”sadistični” izjavi, da ni njegov pravi oče, ki je ponovno dvignila veliko prahu.

Harry je odraščal ob špekulacijah javnosti, da je njegov pravi oče nekdanji ljubimec princese Diane, major James Hewitt. Tako Diana kot Hewitt sta to večkrat zanikala in oba poudarila, da sta se spoznala šele po Harryjevem rojstvu, piše Spiegel. Njuna afera naj bi po tem, ko sta se leta 1986 spoznala na večerji, trajala 5 let.

Charles ni s Harryjem nikoli neposredno spregovoril o govoricah, naj pa bi užival v žaljivih komentarjih.

Kot je zapisal princ Harry, “oče je rad pripovedoval zgodbe in ta je bila ena najboljših v njegovem repertoarju. Vedno je zaključil z izbruhom filozofiranja … Kdo ve, ali sem res valižanski princ? Kdo ve, ali sem sploh tvoj pravi oče?”

Po tem naj bi se smejal in smejal, čeprav je bila to izjemno nesmešna šala, glede na to, da so ravno takrat krožile te govorice, v knjigi razlaga Harry.

Test DNK

Po poročanju tujih medijev so res opravili test DNK, da bi dokazali, ali je Harry v resnici potomec kralja, je že leta 2005 poročal Spiegel.

Test je potrdil, da je Harry nedvomno Charlesov sin, je poročal The Sun, ki povzema knjigo Simone Simmons, Dianine prijateljice. V knjigi trdi, da so vodilni člani kraljeve družine zahtevali test, potem ko je Diana leta 1995 v televizijskem intervjuju priznala nezvestobo.

Diana sama je dejala, piše Simmons, “precej jasno je, da je on (Harry) Windsor. Po barvi las je Spencerjev, vendar ima Charlesove oči.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.