Bizarna lažna poroka: kdo je Berlusconijeva nova žena?

Magazin 22. Mar 202211:59
Silvio Berlusconi
PROFIMEDIA

Kontroverzni italijanski politik je poskrbel za nov škandal.

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je organiziral “simbolično poroko” s 53 let mlajšo partnerico.

Pojavili so se posnetki, na katerih 85-letni Berlusconi uživa na razkošnem “ljubezenskem festivalu” z 32-letno Marto Fascino, poslanko njegove stranke Forca Italia, na posestvu Villa Gerneto v mestu Lesmo, severno od Milana.

Marta Fascina
PROFIMEDIA

Obred je bil zelo podoben poroki, a “zakonca” se zaradi spora okoli dediščine nista uradno poročila. Mediji pišejo, da je pet Berlusconijevih otrok ogorčenih nad očetovo namero, da bi se poročil s Fascino, s čimer bi ta dobila pravico do njegovega bogastva. Po nekaterih ocenah je Berlusconijevo premoženje ocenjeno na šest milijard evrov.

Fascina je poslanka, s katero je Berlusconi stopil v razmerje, potem ko se je leta 2020 razšel s Francesco Pascale. Diplomirala je iz književnosti na univerzi Sapienza v Rimu, poroča italijanski spletni portal Ansa. Na Instagramovem profilu, na katerem večinoma objavlja politične vsebine, ima več kot 16.000 sledilcev.

Delala je kot piarovka v nogometnem klubu Milan, ko je bil lastnik Berlusconi. Tako sta se spoznala, nato pa se je hitro podala v politiko.

Berlusconiju še vedno sodijo zaradi podkupovanja prič v primeru mladoletne prostitucije.

Avtorica: Božica Luković/Zadovoljna.rs

MORDA VAS ZANIMA ŠE