Bizarno odkritje na letališču: v kovčku našli mačko

Magazin 24. Nov 202207:541 komentar
mačka, kovček
Foto: Twitter/@TSA

Med rentgenom prtljage na newyorškem letališču so začudeni letališki nadzorniki v enem od kovčkom odkrili živo mačko. Ta je zadnjih nekaj ur v kovčku potovala do letališča, lastnik prtljage pa je zatrjeval, da je v njegov kovček zašla ponesreči.

Ko je kovček, ki so ga nameravali naložiti na letalo iz New Yorka na Florido, šel čez rentgen, so nadzorniki na letališču John F. Kennedy v njem odkrili nekaj precej nenavadnega: mačko.

Letališki kontroli so se na zaslonu rentgenske naprave pokazali steklenice, kozarci, natikači in obris mačke. Na njihovo presenečenje so, ko so kovček odprli, v njem res našli živo in zdravo oranžno mačko.

Čeprav v kovčku ni imela niti veliko prostora niti veliko zraka, je bilo z njo vse v redu. Med letom bi, kot piše CNN, najverjetneje poginila.

Zaposleni, ki so mačko odkrili, so bili šokirani, so dejali za CNN. Četudi se vsakodnevno ukvarjajo s prepovedanimi ali nenavadnimi predmeti v prtljagi potnikov – od orožja do brusnične omake – je po njihovih besedah zelo redko odkriti živo žival v prtljagi. Na srečo mačka ni pobegnila, ko so kovček naposled odprli.

Ko je letališka kontrola lastnika pozvala, naj pojasni, kaj mačka počne v njegovi prtljagi, je ta dejal, da mačka ni njegova in da pripada nekomu drugemu v gospodinjstvu. Po njegovih besedah naj bi mačka v kovček zašla sama, pri tem pa je naj ne bi videl nihče – čeprav je njena dlaka celo kukala skozi zadrgo. Očitno je bila njegova razlaga dovolj dobra, saj varnostniki niso obvestili organizacij za varstvo živali.

Potnik je svoj let sicer zamudil, a se mu je na letalo uspelo vkrcati že naslednji dan – tokrat brez mačke.

Letališki nadzorniki pa vsem letalskim potnikom svetujejo, naj svoje ljubljenčke nesejo v za to posebej namenjenim košaram. Če pa ne potujete s svojo mačko, pa se prepričajte, da se vam ta vendarle ni pomotoma pridružila, so še dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar