Ana Roš se dogovarja, da bi v Trstu odprla novo restavracijo. To je le eden od projektov, ki se jih je v zadnjem času lotila slovenska chefinja, katere restavracija se v Kobaridu ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama.
Svetovno znana slovenska chefinja Ana Roš je v zadnjih mesecih zelo aktivna. V začetku meseca je odprla Pekarno Ana v središču Ljubljane, ki je v zadnjih 14 dneh ena najbolj obiskanih pekarn v mestu. Konec preteklega tedna je sicer sporočila, da bo pekarna začasno zaprla vrata do začetka novembra.
Ob tem naj bi Roš vodila tudi restavracijo v novozgrajenem ljubljanskem hotelu As v Knafljevem prehodu, še eno restavracijo pa naj bi odprla tudi v luksuznem letovišču Petram Resort & Residences v Savudriji.
Roš pa očitno pogleduje tudi v Italijo. V Trstu naj bi se po poročanju Primorskega dnevnika pogajala za odprtje restavracije v nekdanjem poslopju Italijanskih železnic na Trgu Vittorio Veneto. Stavbo trenutno prenavljajo, Roš pa se pogovarja z nemškim podjetjem 25hours, ki bo upravljala štirizvezdnični hotel. Kot je dejala v kratkem odzivu, pogovori še potekajo, njeni nameni pa resni.
Stavbo čaka temeljita prenova, vrata pa naj bi odprla v začetku leta 2025.
Ana Roš v Sloveniji vodi Hišo Franko v Kobaridu, ki ima dve Michelinovi zvezdici.
Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje