Ana Roš v Ljubljani odprla pekarno: kaj prodajajo in kakšne so cene?

Slovenija 07. Okt 202211:29 33 komentarjev
Pekarna Ane Roš
N1

Svetovno znana slovenska chefinja Ana Roš je danes v središču Ljubljane odprla pekarno. Preverili smo, kakšno je bilo zanimanje in koliko boste odšteli za pekovske izdelke.

PREBERITE TUDI: Naval na pekarno Ane Roš še večji kot ob odprtju: na pomoč prihajajo zaposleni iz Hiše Franko.

Že pred 8. uro zjutraj, ko so bila vrata in okna nove ljubljanske pekarne na Slovenski cesti še prelepljena z napisi “Odpiramo kmalu”, se je pred Pekarno Ana vila dolga vrsta ljudi, ki so želeli poskusiti rogljič iz pekarne najbolj znane slovenske chefinje Ane Roš.

Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1
Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1
Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1
Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1
Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1

Nakup peciva je trajal nekoliko dlje; zaposleni so se še malce lovili, imeli so težave s kartičnim plačevanjem, vsako naročilo pa so skrbno zapakirali v škatlo. Prav tako je večina ljudi nakupila več različnih kosov peciva, saj so želeli poskusiti čim več različnih izdelkov. Par, s katerim smo se pogovarjali, se je pošalil, da sta med čakanjem postala že pošteno lačna. A večine malce čakanja ni zmotilo. Prva stranka – tudi sicer navdušenka nad kuho Ane Roš – je prišla že pred 8. uro in za N1 povedala, da se za kruh, ki ga je poskusila tudi že v Hiši Franko, izplača malce počakati.

Ana Roš je takoj po odprtju za nekaj minut skočila v pekarno, da pozdravi stranke in objame svoje zaposlene, nato pa se je hitro odpravila na svoj jutranji tek. “Da bo lahko potem jedla kruh,” se je pošalila čakajoča v vrsti.

Od klasičnega rogljiča do peciva s klobasico in kimčijem

V pekarni prodajajo kruh in sladko pecivo, večji del prostora pa predstavlja kuhinja, v katero lahko gostje med čakanjem na svoje naročilo skozi steklena vrata tudi pogledajo.

V Pekarni Ana je mogoče kupiti klasične rogljiče, čokoladno pecivo, cimetove zvitke, ajdovo piramido in jabolčne “cruffine” (fuzija med mafini in rogljiči oziroma croissanti, pecivo spominja na mafin z listnatim testom), Ani Roš pa je najosnovnejše od živil uspelo kulinarično povzdigniti z bolj nenavadnimi recepturami. Tako nudi tudi denimo zvitek s kardamomom, pecivo s klobasico in kimčijem ter “cruffin” s pečeno bučo, lisičkami, ohrovtom in skuto.

Ne prodajajo navadnega kruha, temveč kisel kruh in kruh in z drožmi.

Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1
Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1
Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1
Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1
Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1
Pekarna Ane Roš Pekarna Ane Roš
N1

Prva stranka pri Ani Roš pustila več kot 40 evrov

Najcenejši izdelek, navadni masleni rogljič, stane 2,80 evra, s čokolado polnjeno pecivo 3,80, zvitek s cimetom pa 4,80 evra. Za ostalo polnjeno pecivo z bolj neobičajnimi sestavinami je treba odšteti več kot pet evrov, prav toliko stane štruca kruha.

O tem, ali je cena izdelkov dostopna ali ne, se nekateri obiskovalci strinjajo, drugi ne. Mladi par je bil nad ceno rogljiča presenečen, medtem ko je prva obiskovalka za nakup zapravila več kot 40 evrov. Tudi o ceni menija v Hiši Franko (ta se giblje od 225 evrov) je za N1 povedala, da je znesek sicer visok, a da je hrana vredna svoje cene.

Eden od obiskovalcev je povedal, da je za obisk pekarne storil celo manjši prometni prekršek:

Na uradni otvoritvi pekarne, ko je obiskovalce pozdravila tudi Ana Roš, pa so bile police že skorajda prazne. Na Instagram profilu pekarne sporočili, da je ostalo le še nekaj kosov kruha, vitrine s sladkim pecivom pa so se izpraznile in so jih zato napolnili z drugo ponudbo.

Pekarna Ana
Zajem zaslona Instagram/@pekarnaana

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje