Bo Volkswagnov novi limuzinski kombi res ID.7 Tourer?

Magazin 29. Maj 202212:45 0 komentarjev
ID. SPACE VIZZION
VW

Pri Volkswagnu so menda ime že zaščitili, novinec, ki bo električno gnani naslednik Passata, pa bo na trgu okoli leta 2024.

Sicer je okoli imena za naslednika ”električnega Passata” še kar nekaj nejasnosti, kot pišejo dobro obveščeni mediji, saj je Volkswagnov šef Herbert Diess že lani izjavil, da bo limuzinski model na MEB platformi nosil ime ID.6. Toda to ime in avto že obstajata. Skoraj eno leto je na kitajskem trgu že naprodaj veliki sedemsedežni model s skoraj 590 km dosega, ki se imenuje – ID.6.

ID.6 ali ID.7?

Toda glede na zaščiteno ime ID.7 in ID.7 Tourer (za popularno kombijevsko različico) je skoraj neverjetno, da bi pri VW imeli dve isti imeni za dva različna modela na dveh trgih. Bolj verjetno je, da bodo dobro sprejeti veliki 4,88 metra dolg SUV naposled le namenili tudi evropskim kupcem (za ZDA je menda tako rekoč potrjen). Glede na znano tehniko in MEB-platformo, na kateri so zrasli vsi e-modeli, to ne bi bilo nič čudnega.

ID. SPACE VIZZION
VW

ID Space Vizzon bo ID.7 Tourer

Tako bi lahko pred skoraj dvema letoma predstavljeni koncept ID. Space Vizzon postal bolj jasno sprejemljiv ID.7 Tourer. Konceptni avtomobil je sicer z današnjega stališča, ko je oblikovalki jezik družine ID dobro znan, verjetno precej blizu realnosti. Sicer pa je koncept s 4,96 metra precej daljši od Passata, hkrati ima celo za 16 cm daljšo medosno razdaljo, kar dovolj pove o prostornosti tega modela, ki je sicer kombi, toda z izrazito dinamično kupejevsko linijo strehe. Limuzinski brat bo sicer zelo verjetno izveden iz koncepta ID.Vizzon.

VW ID. SPACE VIZZION
VW

Za pogon tega Tourerja bo verjetno služila znana tehnika večjih MEB-modelov, torej pogonska baterija v dnu s 82 kWh ter e-motor s 205 kW na zadnji osi (z možnostjo dodanega prednjega motorja s 75 kW, sistemska moč bo znašala 250 kW). Glede na baterijo in motor pri VW računajo s kar 590 km dosega s polno baterijo. Avtomobil naj bi začel prihajati iz tovarne v Emdnu leta 2024.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!