Boleč poraz za Brada Pitta in majhna zmaga Angeline Jolie

Magazin 26. Jul 202211:54 0 komentarjev
Angelina Jolie, Brad Pitt
Foto: PROFIMEDIA

Pred časom smo poročali o sodniški vojni, ki jo nekdanja zakonca Angelina Jolie in Brad Pitt bijeta zaradi francoske vinarne Chateau Miraval. Zdaj je znano, da je Jolie dosegla majhno zmago v procesu sodnega postopka vinarne, kjer si je par 2014 obljubil večno zvestobo.

Leta 2008 sta Angelina Jolie in Brad Pitt kupila graščino Château Miraval na jugovzhodu Francije in pripadajočo vinarno. Leta 2014 sta si prav na tem posestvu obljubila tudi večno zvestobo, tam pa sta želela vzgajati tudi svojih šest otrok.

Vinarna in graščina, ki sta simbolizirali skupno srečo, pa sta v času ločitvene vojne postali jabolko spora. Brad je namreč igralko obtožil, da je namerno škodovala ugledu vinske družbe, ki ga je skrbno zgradil, ko je prodala svoj delež vinskega podjetja Tenute del Mondo. Pitt je namreč zatrjeval, da sta se z Angelino dogovorila, da nikoli ne bosta prodala svojih deležev v družinskem podjetju brez soglasja drugega.

Brad Pitt
Profimedia

Jolie je svoj delež vendarle prodala ruskemu oligarhu Juriju Šeflerju, ki nadzoruje skupino Stoli Group, Pitt pa je na sodišču zahteval, da se posel razveljavi, istočasno pa je želel tudi primerno odškodnino. Vojna nekdanjih zakoncev je sprožila vrsto sodb v Združenih državah Amerike, Franciji in Luksemburgu.

Pred časom so igralkini odvetniki želeli pridobiti papirje Pittovega podjetja Mondo Bongo, a se je igralec na vse kriplje upiral, da jih ne da. Sedaj je sodišče v Los Angelesu odločilo, da mora Pitt s svojimi poslovnimi partnerji igralkinim odvetnikom predati vse potrebne papirje.

Chateau Miraval
Profimedia

Če gre verjeti virom blizu igralca, je tudi Pitt prejel ponudbo za prodajo svojega deleža v vinarni še v času, ko sta bila nekdanja zakonca poročena, a jo je odločno zavrnil. “Najboljši način, da starši zagotovijo dediščino svojim otrokom, je, da ohranijo polno lastništvo nad pomembnimi in vrednimi lastninami,” so prepričani Bradovi prijatelji.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!