BosaZnova prihaja z ustvarjalno svežino, poletnimi ritmi in zgodbami življenja

Magazin 18. Jun 202216:30 0 komentarjev
BosaZnova
Goran Antley

Vanja in Matjaž Romih, glasbenika, partnerja in dva dela dueta BosaZnova, predstavljata svojo ''prvo'' skladbo Marjetica, ki slavi življenje, ljubezen, partnerstvo in bossa novo.

Ima BosaZnova je ”poigranka” z besedo bossa nova, ki predstavlja glasbeni slog, rojen v Rio de Janeiru konec 50. let minulega stoletja. Poigranko lahko jemljemo dobesedno, bosa znova, pod tančico očitnega pa se Vanja in Matjaž z imenom vračata v mladost, v čas brezskrbnosti, ko smo po svetu zvedavo še hodili bosi. Glasbenika in partnerja sta v glasbenem projektu BosaZnova združila svojo strast po raziskovanju in ustvarjanju glasbe, igranju v živo in nastopanju.

BosaZnova
Goran Antley

Vanja izhaja iz džez voda, Matjaž Romih pa se je do danes pojavljal v vlogi kantavtorja in šansonjerja (leta 2005 je tudi zmagal na festivalu Slovenski šanson). Prva pesem, ki jo BosaZnova predstavljata svetu, je Marjetica. Pesem, ki je kot naročena za poletni čas, opisuje tiste občutke predanosti in pripadnosti sreči in radosti. Igrivost, mehkoba, lahkotnost in predah od vsakodnevnega divjanja kar vejejo iz skladbe.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!