Bradley Cooper bo policist Bullitt, ki ga je nepozabno igral Steve McQueen

Magazin 23. Nov 202210:00
Bradley Cooper. steven Spielberg
Profimedia

Ameriški igralec Bradley Cooper bo zaigral v novem filmu Stevena Spielberga. Film bo temeljil na liku Franka Bullitta, policista iz San Francisca, ki ga je leta 1968 v akcijskem trilerju upodobil Steve McQueen. Scenarij za film, ki nastaja pod okriljem produkcijske hiše Warner Bros, bo delo Josha Singerja, piše filmska revija Variety.

Čeprav podrobnosti novega filma še niso znane, bo imel tokratni protagonist po pisanju Varietyja drugačne naloge od svojega predhodnika v filmu Bullitt režiserja Petra Yatesa, ki je temeljil na romanu Roberta L. Fisha Mute Witness iz leta 1963.

Steve McQueen
Profimedia

Steve McQueen je v vlogi, ki je postala njegova najznamenitejša, upodobil detektiva, ki je preiskoval smrt obveščevalca mafije. Film je znan po tem, da vključuje enega najbolj kultnih avtomobilskih pregonov v zgodovini kinematografije, v katerem je McQueen sam izvajal kaskaderske podvige v prirejenem Fordu Mustang. Film, ki je prejel oskarja za najboljšo montažo, je postal velika uspešnica, saj je v kino blagajne prinesel kar 42 milijonov dolarjev, so spomnili pri Varietyju.

Bradley COoper
Profimedia

To ne bo prvo sodelovanje med Spielbergom in Cooperjem, ki bo tudi eden od producentov filma. Pod okriljem Netflixa so maja začeli snemati biografski film o Leonardu Bernsteinu, ki ga bo upodobil Bradley Cooper, ki je tudi režiser filma in z Joshem Singerjem soavtor scenarija. Režijo filma je Cooperju odstopil Spielberg, ki pa ostaja eden od producentov filma. Očitno si je Spielberg Bradleyja izbral za svojo moško muzo. Moramo pa priznati, da je Bradley skoraj šokantno podoben Bernsteinu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.