Bradley Cooper bo režiser in glavni igralec v drami o Leonardu Bernsteinu

Magazin 08. Jun 202210:45 0 komentarjev
Leonard Bernstein
Profimedia

Pod okriljem Netflixa so maja začeli snemati biografski film o Leonardu Bernsteinu, velikem ameriškem pianistu in dirigentu. Mojstra, ki je ustvaril tudi uspešnico Zgodba z zahodne strani, igra Bradley Cooper, ki je tudi režiser filma, podpisuje pa se še kot producent filma in soavtor scenarija. Po pisanju Variety naj bi režijo filma Cooperju odstopil Steven Spielberg.

Za Cooperja, ki zadnje čase ni videti v najboljši kondiciji, bo to druga filmska režija po uspešnem prvencu Zvezda je rojena, kjer sta domišljijo netila z Lady Gaga. Prvotno je bil za režijo filma predviden Spielberg, ki je za glavno vlogo v njem angažiral Cooperja, no, na koncu pa mu je predal tudi režijo. “Vedno sem čutil, da bi lahko igral dirigenta. Toda ali lahko raziščem tudi material in vidim, ali lahko sam napišem in režiram film? Bi mi to dovolili?” je Cooper po pisanju Variety vprašal Spielberga, ki ostaja eden od producentov filma.

Bradley Cooper. steven Spielberg
Profimedia

Film bo zajel 30-letno Bernsteinovo obdobje, v katerem bodo predstavljeni tudi zapleteni odnosi z njegovo ženo, čilsko igralko Felicio Montealegre, od trenutka, ko sta se leta 1946 spoznala na zabavi. V 25-letnem zakonu so se jima rodili trije otroci, Jamie Bernstein, Alexander Bernstein in Nina Bernstein Simmons. V vlogi Bernsteinove soproge Felicie Montealegre igra Carey Mulligan.

Leonard Bernstein (1918-1990) je bil eden najslavnejših ameriških dirigentov in skladateljev. Dirigiral je skoraj vsem večjim ameriškim orkestrom, od leta 1958 do leta 1969 pa je bil glasbeni direktor newyorške filharmonije. Nastopal je tudi kot operni dirigent in koncertni pianist. Svetovno slavo si je pridobil z muzikali, med katerimi je najbolj znan Zgodba z zahodne strani, ki je doživel tudi filmsko različico. Bernstein je pogosto dirigiral kar izza klavirja, zaslužen pa je tudi za popularizacijo klasične glasbe v televizijskih oddajah. Film bo na filmska platna prišle prihodnje leto, še piše Variety.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!