Britanska kraljeva družina razkrila prvo božično voščilnico z novim kraljem

Magazin 12. Dec 202210:05 1 komentar
Kralj Karl III
PROFIMEDIA

Britanska kraljeva družina je ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih razkrila voščilnico, na kateri sta kralj Karl III. in kraljica soproga Camilla. Fotografijo, ki je bila posneta septembra 2022, spremlja kratko voščilo.

Na Otoku se pripravljajo na prve božično-novoletne praznike po smrti kraljice Elizabete II. Pokojna monarhinja je vsako leto v božičnem sporočilu tradicionalno nagovorila prebivalce Združenega kraljestva in Commonwealtha. V svoji 70-letni vladavini je imela 69 govorov, ki jih je predvajala britanska nacionalna televizija BBC. Za marsikaterega Britanca bo tako letošnji božič prvi brez kraljice.

Tradicijo božičnega nagovora podanikom bo nadaljeval njen sin – zdajšnji kralj Karl III., ki bo po pričakovanjih govor v večini posvetil kraljici. Še pred uradnimi praznovanji ob iztekajočem se letu pa so v britanski kraljevi družini objavili prvo božično-novoletno voščilnico z novim kraljem in kraljico soprogo Camillo.

“Želimo vam srečen božič in novo leto,” se glasi voščilo. Kot je kraljeva institucija sporočila na Twitterju, je bila fotografija zakoncev posneta septembra 2022 na igrah Braemar.

kralj Karl III. in kraljica Camilla
Twitter: The Royal family

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje