Camilla zaradi okužbe s covidom odpovedala obveznosti

Magazin 14. Feb 202314:57 0 komentarjev
Camilla
Profimedia

Soproga britanskega monarha je drugič zbolela za koronavirusom, zato je morala odpovedati svoje obveznosti.

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da je kraljica soproga Camilla vnovič pozitivna na koronavirus. Zbolela je eno leto po tem, ko je bila prvič okužena, novico pa je sporočil tiskovni predstavnik kraljeve palače. “Potem ko so se ji pojavili simptomi prehlada, je bila soproga kraljica pozitivna na virus covid. Z obžalovanjem je zato odpovedala vse javne obveznosti za ta teden. Hkrati se iskreno opravičuje vsem, ki so pričakovali njen prihod,” je zapisano v sporočilu za javnost.

Že jutri jo je čakalo več obveznosti, tudi udeležba na praznovanju stoletnice baletne šole v Birmighamu. Obiskati bi morala še knjižnico Southwater One v Telfordu. Tiskovni predstavnik Buckinghamske palače je še sporočil, da upajo, da bodo kmalu našli nove datume za dogodke, ki jih je morala prestaviti.

Tudi lani februarja se je okužila s koronavirusom, kar je potrdil pozitiven rezultat testa na covid-19. Do tega je prišlo le štiri dni po tem, ko se je njen soprog, kralj Charles III. umaknil v samoizolacijo zaradi pozitivnega izida njegovega testa. V izjavi za javnost je bilo takrat potrjeno, da je bila Camilla trikrat cepljena proti koronavirusu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!